Du är här

Aktiviteter i Karleby under höstlovet

12.10.2017

Nästa vecka har skolorna i Karleby höstlov. Då ordnas det många slag av aktiviteter på olika håll i Karleby för barn och ungdomar.

Aktiviteterna inleds redan fredagen den 13 oktober med program i ungdomslokalerna i både Kelviå och Lochteå samt skilda discon för såväl eleverna i årskurs 1–3 och 4–6 som 13–17-åringarna på Ungdomscentret Vinge. Under hela höstlovsveckan ordnas det varierande aktiviteter i stadens ungdomslokaler.

Lediga spelturer finns i Kelviå fritidsgård, Lochteå Maininki och Hållhagens idrottshall. I Kippari Hall får man spela fotboll gratis från måndag till fredag kl. 12–15. För barn under skolåldern och deras föräldrar ordnas Perhetemmellys i Hållhagens idrottshall lördagen den 21 oktober.

Skoleleverna har möjlighet att åka skridsko gratis i Best-Hall Areena under de tider som hallen är öppen för allmänheten. Flera sådana tider för skridskoåkning med eller utan klubba erbjuds under höstlovsveckan. I Badcentret Vesiveijari får 5–15-åringar simma för 2,50 euro och studerande för 3,50 euro under höstlovsveckans måndag till fredag kl. 11−15.

Även biblioteken erbjuder höstlovsprogram. Biblioteken i Ullava kyrkby och Rahkonen har spelkvällar, Lochteå bibliotek har pyssel, spel och lekar och i Kelviå har eleverna i årskurs 1–3 möjlighet att gå på kvällsbibliotek. På onsdagen har huvudbiblioteket en trespråkig sagostund och på torsdagen är läshunden på plats.
Olika aktiviteter ordnas också bl.a. av Kieppi, 4H-yhdistys, Taito Keski-Pohjanmaa/Kankuri samt Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat och UngMartha.

Mer information om dessa och många andra aktiviteter under höstlovet finns i bilagan som sammanställts av stadens idrotts-, ungdoms- och kulturtjänster. Det lönar sig att kolla i programmet vilka aktiviteter som kräver förhandsanmälan.

Upp