Olet tässä

Lapset ja nuoret

Lasten- ja nuortenosasto sijaitsee kirjaston 1. kerroksessa. Musiikkiosaston sekä lasten- ja nuortenosaston yhteinen asiakaspalvelupiste palvelee molempien osastojen asiakkaita.

Lasten- ja nuortenosastolla on lainattavana kuvakirjoja, satukirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja, tietokirjoja, lehtiä, cd:itä, cd-rom-levyjä, konsolipelejä ja dvd:itä. Henkilökunta auttaa aineiston löytämisessä. Voit etsiä aineistoa myös verkkokirjastosta.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkarin voi pyytää koululle esittelemään lasten- ja nuortenkirjoja. Kirjavinkkaushetki voidaan järjestää myös koululaisten kirjastokäyntien yhteydessä. Kirjavinkkausta pidetään ensisijaisesti 3.- ja 8.-luokkalaisille.

Yhteistyö varhaiskasvatuksen kanssa

Kiertävän kirjastolaisen Mamin voi kutsua pitämään satutunteja ja esittelemään lastenkirjoja.

Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus

Koululaisille järjestetään ohjattuja kirjastokäyntejä, joiden tarkoituksena on mm. lukemisharrastuksen tukeminen ja kirjaston palveluihin tutustuminen. Lue lisää..

Omppu2.jpgOmppuhylly – lue toisella tavalla!

Kaikki lapset tarvitsevat virikkeitä kielen oppimiseen. Jotkut tarvitsevat niitä vain enemmän kuin toiset. Lue lisää...

Maailmankoulu

Maailmankoulu on opettajille ja kasvattajille suunnattu palvelu, jonka tavoitteena on tukea kouluissa tapahtuvaa globaalikasvatustyötä. Maailmankoulu tarjoaa opettajille materiaalia koulutyön tueksi, koulutusta, ohjausta sekä eri teemoista koostuvia lainattavia matkalaukkuja, jotka sisältävät kattavan oppimateriaalipaketin globaalikasvatuksen eri teemoista.

lapset2.jpg 

Sivun alkuun