Olet tässä

Tiedonhaku

Kirjastossa voit etsiä tietoa haluamastasi aiheesta itsenäisesti tai henkilökunnan opastuksella. Apunasi on kirjaston hakuteokset, kirjaston oma Anders-verkkokirjasto ja muut tietokannat. Kirjaston aineisto on järjestetty aiheen mukaan luokkiin.

Apua tiedonhakuun löydät asiasanastoista sekä yleisten kirjaston luokitusjärjestelmästä (YKL). Kirjaston henkilökunta opastaa tiedon etsinnässä ja laitteiden käytössä.

Kirjaston neuvonta

Neuvonnan henkilökunta etsii tietoa asiakkaiden esittämistä aiheista. Tiedonhaun tuloksena saadaan kirjallisuuslista julkaisuista, jotka käsittelevät etsittyä aihetta.

Neuvontaan voi myös jättää hankintaehdotuksia, varauksia ja kaukolainatilauksia.

Kysy kirjastonhoitajalta

Tiedonhakupyynnön voi lähettää kirjastoon Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun kautta. Täytä lomakkeeseen tiedot hakemastasi aiheesta sekä yhteystietosi. Saat vastauksen sähköpostiin kolmen päivän kuluessa.

Käsikirjasto

Käsikirjastossa on sellaista aineistoa, joka on käytettävissä koko ajan. Suurin osa käsikirjaston hakuteoksista on sijoitettu opintolukusaliin. Käsikirjastosta ei pääsääntöisesti lainata. Aineistosta voi ottaa tarvittaessa maksullisia kopioita.

Sivun alkuun