Olet tässä

Kirjaston tietokoneet

Pääkirjastossa ja kaikissa lähikirjastoissa on tietokoneita asiakkaiden käytössä. Koneiden käyttö on maksutonta kaikille kirjaston asiakkaille, mikäli he eivät tuota häiriötä kirjaston toiminnalle tai muille asiakkaille. Kirjaston henkilökunnalla on oikeus pyytää häiritsevästi käyttäytyvä asiakas poistumaan.

Koivuhaan kirjaston tietokoneet
Kälviän kirjaston tietokoneet 
Lohtajan kirjaston tietokoneet

Pääkirjaston tietokoneet

Pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä pöytätietokoneita ja taulutietokoneita. Kaikilta 2. kerroksen koneilta on tulostusmahdollisuus (A4-musta-valkotuloste 40 snt/kpl).

  • Lehtisalissa: kaksi konetta ilman ajanvarausta. Käyttöaika 15 minuuttia. Koneet on tarkoitettu sähköpostin ja verkkolehtien lukemiseen.

  • 1. kerroksen itsepalvelulainauksen läheisyydessä: koneita ilman ajanvarausta. Käyttöaika 15 minuuttia. 

  • 2. kerroksessa: kaksi tietokonetta (joissa Explorer, Firefox, OpenOffice ) ilman ajanvarausta. Käyttöaika 30 minuuttia.

  • 2. kerroksessa: kuusi varattavaa tietokonetta (joissa Explorer, Firefox, OpenOffice ) aikuisten käyttöön. Voit varata ajan tietokoneelle sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä. Ajan varaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja kirjastokorttiin liitetyn salasanan. Jos sinulla ei ole salasanaa, sen saa kirjastosta henkilöllisyystodistusta esittämällä. Varauksia voi olla voimassa vain yksi kerrallaan. Käyttöohjeet 

    nettikirjasto.gif

  • Tabletit: lainataan 1. kerroksen lainaustiskiltä kirjastokortilla. Laina-aika 2 tuntia, 1 laina päivässä. Laitetta ei lainata kotiin, käyttö vain kirjastossa. Vastuu laitteesta on sillä, jonka kirjastokortilla se on lainattu tai huoltajalla.

Skannaus

Pääkirjastossa on kaksi kopiokonetta, joilla on mahdollista skannata paperilta pdf-, gif- tai jpg-tiedostoksi. Kopiokoneilta ei ole mahdollista lähettää tiedostoa sähköpostiin, vaan asiakkaalla täytyy olla oma muistitikku. Musiikkiosaston digitointipisteessä voi skannatut tiedostot lähettää sähköpostiin.

Langaton verkko

Pääkirjastossa on langaton verkko KokkoLAN, joten myös omalla kannettavalla tietokoneella voi työskennellä kirjaston tiloissa. KokkoLAN on avoin verkko, johon laite saa yhteyden ilman tunnusta.

tietokoneet1.jpg 

Sivun alkuun