Olet tässä

Vaihtuvat näyttelyt

K.H.Renlundin museon tavoite on että näyttelyt antaisivat mahdollisimman monipuolisen kuvan Kokkolan kaupungin ja Keski-Pohjanmaan kulttuurihistoriasta ja taiteesta. Museon oma kokoelma toimii perustana näyttelytoiminnalle. Näyttelyt ovat pituudeltaan pysyviä (3-5 vuotta) tai vaihtelevia (2-4 kk). Vaihtuvissa näyttelyissä esitellään useimmiten hakemuksen perusteella valittujen tai kutsuttujen taiteilijoiden töitä. Vaihtuvat näyttelyt voivat myös olla yhteistyönäyttelyitä tai muualla valmistettuja kiertonäyttelyitä.

AVARITIA & EPPUR SI MUOVE
1.12.2017-19.2.2018
Roosin talo, Pitkänsillankatu 39

24176709_1637061536357176_5751767153243641305_n.jpg

Visuaalisesti vahvassa kuvasarjassa Avaritia valokuvaajat Kasper Dalkarl (s. 1991) ja Stefanie Blomqvist (s. 1991) kritisoivat kulutusyhteiskuntaa muotimaailman kuvakielen ja kierrätysmateriaalien avulla. Valokuvaajat käyttävät esimerkiksi kierrätettyä muovia ja kertakäyttöpulloja luodakseen visuaalista materiaalia.
Valokuvaaja Johanna Överfors (s. 1975) on tutkinut pohjalaista luontoa ja metsää. Kuvasarja Eppur si muove kertoo kaiken elävän kiertokulusta ja ottaa kantaa kestävän kehityksen puolesta. Kuvasarja koostuu rauhanomaisista mustavalkoisista valokuvista, jonka aiheina ovat harvinaistuvat vanhat metsät. 
Kolmikko Dalkarl (ent. Gustavsson), Blomqvist ja Överfors osallistui v. 2015 ammattikorkeakoulu Novian valokuvausopiskelijoina Alice in Furland –projektiin yhdessä  ammattikorkeakoulu Centrian turkisalakoulu-tuksen opiskelijoiden, Novian kosmetologiopiskelijoiden sekä italialaisen muotilehden Pellicce Modan kanssa. Projektissa syntynyt valokuvasarja The Tea Party julkistettiin Pellicce Moda -lehdessä maalis-kuussa 2015 ja kuvat saivat hyvän vastaanoton. Tämän jälkeen valokuvat olivat esillä näyttelyssä Pietar-saaressa, Oulussa ja Milanossa. Osa kuvasarjasta nähtiin myös K.H.Renlundin museon kesänäyttelyssä 2016.


TRANSITIONS OF ENERGY
19.10.2017-18.2.2018
ITE-Museo

Flavia Bigi, casaluce/geiger & synusi@cyborg, Juliana Herrero, Sissa Micheli, Francesca Romana Pinzari
Näyttelyn viisi kansainvälistä taiteilijaa keskittyvät teoksissaan erilaisiin energialähteisiin ja niiden välitysmuotoihin. Näyttelyn on kuratoinut Lorella Scacco.

Foto012.jpg


Nykyinen elämäntapamme on lähes kokonaan riippuvainen energiasta; teollisissa tuotantoprosesseissa hyödynnetään niin mekaanista, kemiallista, sähköistä kuin lämpöenergiaakin. Maailmassa on kuitenkin muunkinlaista energiaa, aineettomassa muodossa ilmenevää sosiaalista ja henkistä tai vaikkapa intohimona näyttäytyvää energiaa. Juuri nämä aineettomat energiamuodot ovat taiteen ja kaiken inhimillisen toiminnan liikkeellepanevaa käyttövoimaa. Transitions of Energy -näyttelyn viisi kansanvälistä taiteilijaa, Flavia Bigi, casaluce/geiger & synusi@cyborg, Juliana Herrero, Sissa Micheli ja Francesca Romana Pinzari, tutkivat teostensa kautta energiaa ja sen eri ilmenemismuotoja elämän eri alueilla. Näyttelyn on kuratoinut Roomassa asuva taidehistorioitsija Lorella Scacco.Sivun alkuun

Päivitetty 3.1.2018 | Tulosta