Olet tässä

Vaihtuvat näyttelyt

K.H.Renlundin museon tavoite on että näyttelyt antaisivat mahdollisimman monipuolisen kuvan Kokkolan kaupungin ja Keski-Pohjanmaan kulttuurihistoriasta ja taiteesta. Museon oma kokoelma toimii perustana näyttelytoiminnalle. Näyttelyt ovat pituudeltaan pysyviä (3-5 vuotta) tai vaihtelevia (2-4 kk). Vaihtuvissa näyttelyissä esitellään useimmiten hakemuksen perusteella valittujen tai kutsuttujen taiteilijoiden töitä. Vaihtuvat näyttelyt voivat myös olla yhteistyönäyttelyitä tai muualla valmistettuja kiertonäyttelyitä.

RETROSPECTIVE, OWE ÅSVIK
12.10. - 19.11.2017

Owe Åsvik


TRANSITIONS OF ENERGY 19.10.2017-18.2.2018
ITE-MUSEO

Flavia Bigi, casaluce/geiger & synusi@cyborg, Juliana Herrero, Sissa Micheli, Francesca Romana Pinzari
Näyttelyn viisi kansainvälistä taiteilijaa keskittyvät teoksissaan erilaisiin energialähteisiin ja niiden välitysmuotoihin. Näyttelyn on kuratoinut Lorella Scacco.

Foto012.jpg


Nykyinen elämäntapamme on lähes kokonaan riippuvainen energiasta; teollisissa tuotantoprosesseissa hyödynnetään niin mekaanista, kemiallista, sähköistä kuin lämpöenergiaakin. Maailmassa on kuitenkin muunkinlaista energiaa, aineettomassa muodossa ilmenevää sosiaalista ja henkistä tai vaikkapa intohimona näyttäytyvää energiaa. Juuri nämä aineettomat energiamuodot ovat taiteen ja kaiken inhimillisen toiminnan liikkeellepanevaa käyttövoimaa. Transitions of Energy -näyttelyn viisi kansanvälistä taiteilijaa, Flavia Bigi, casaluce/geiger & synusi@cyborg, Juliana Herrero, Sissa Micheli ja Francesca Romana Pinzari, tutkivat teostensa kautta energiaa ja sen eri ilmenemismuotoja elämän eri alueilla. Näyttelyn on kuratoinut Roomassa asuva taidehistorioitsija Lorella Scacco.Sivun alkuun

Päivitetty 9.10.2017 | Tulosta