Olet tässä

Kokkolan Kivikerho

Kokkolan Kivikerho perustettiin vuonna 2010. Kivikerho kokoontuu Kiepissä torstaisin klo 17 noin kerran kuussa - ei kuitenkaan kesällä. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Kivikerhon tavoitteena on tutustuttaa kerholaiset Suomen ja erityisesti Keski-Pohjanmaan kiviin, kivilajeihin, mineralogiaan ja geologiaan. Samalla kiviharrastajat ja asiasta kiinnostuneet tutustuvat toisiinsa. Malmien etsintä, koru- ja jalokivien työstö, kivien käyttökohteet, kivikokoelmat, kiviretket kuuluvat myös ohjelmaan.

Torstaina 8.3. klo. 17:00 Kiepissä Boliden esittäytyy kivikerholle

Boliden Kokkola on yksi maailman suurimmista sinkkitehtaista. Päätuotteena on suurimmaksi osaksi terästeollisuuden tarpeisiin valmistettava metallinen sinkki. Kokkolan sinkkitehdas on ollut toiminnassa jo liki viiden vuosikymmenen ajan, työllistäen keskipohjalaisia jo kolmessa sukupolvessa. Boliden Kokkola on osa pohjoismaista Boliden-konsernia. 

Mitkä asiat yhdistävät Boliden Kokkolaa ja Kokkolan kivikerhoa? Malminetsinnästä, sinkkitehtaan raaka-ainevirroista ja sinkkirikasteen jalostuksesta kerrotaan tarkemmin kiviharrastajien kokoontumisessa torstaina 8.3. Kokkolan luonnontieteellisessä museossa Kiepissä klo 17 alkaen.

Tilaisuudessa sinkkitehtaan toimintaa ja sinkin käyttöä esittelee Bolidenin tutkimus- ja kehitysinsinööri Aija Rytioja. Tervetuloa!

Sivun alkuun