Olet tässä

Kesätyöt

Kaupungin kesätyöpaikkahaku on päättynyt 28.2.2018. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli 759. Kaikki hakijat (myös valitsematta jääneet) saavat 24.4.2018 mennessä tekstiviestillä tiedon valinnoista.

Kesätyö Kokkolan kaupungilla

Kokkolan kaupunki tarjoaa vuosittain kesätöitä noin 250 nuorelle. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni nuori saa kaupungilta kesätyöpaikan ja opiskelijat saavat oman alansa työkokemusta.

Vuonna 2017 hakemuksia tuli yhteensä 873. Yhteensä kaupungin eri vastuualueilla työskenteli avustavissa tehtävissä 265 nuorta, joista lähes puolet vuonna 2000 syntyneitä.

Tekninen toimi palkkasi eniten nuoria eli 161 nuorta. Toiseksi suurin työllistäjä oli sivistystoimi 71 työntekijällä ja kolmantena konsernihallinto ja -palvelut, jossa työskenteli 33 nuorta.

Kesätyötehtäviin valitaan ensisijaisesti nuoria, joille kaupunki ei ole aikaisemmin tarjonnut kesätöitä. Kesätyöntekijöitä palkataan lähinnä erilaisiin avustaviin työtehtäviin.

Kesätyön tarkoituksena on tutustuttaa nuoria työelämään ja eri ammatteihin, tarjota kokemusta palkkatyöstä, auttaa ammatinvalinnassa ja myöhemmin varsinaiseen työelämään siirtymisessä.

Opinnoissaan pidemmälle edenneitä tai jo ammattiin valmistuneita taas palkataan tilanteen mukaan vaativampiin työtehtäviin sijaisiksi.

Palkka

Kesätyöntekijöiden tehtäväkohtainen palkka on 1000 euroa/kk.

Koululaiset ja ylioppilaat

  • työsuhteen kesto on kolme viikkoa ja työaika 85 prosenttia alan normaalityöajasta
  • kokonaisansio on noin 668 euroa

Kesätyöhön liittyvää alaa vähintään yhden lukuvuoden opiskelleet

  • työsuhteen kesto on yksi kuukausi ja työaika alan normaalityöaika
  • kokonaisansio on noin 1 124 euroa

Sivun alkuun