Mene sisältöön

topImage

Navigaatio

Olet tässä

Yhteystiedot

Kokkolan Matkailu Oy
Kauppatori
67100 Kokkola

Puh. 040 806 5075
        040 806 5077
tourism@kokkola.fi 

  

Tuhansien Tarinoiden Tankar

   Majakkasaari Tankar      
'Tankar on minulle kuin paratiisi, karu saari kallioineen ja tyrnimarjoineen, kokonainen rykelmä pieniä mökkejä ja laitureita, majakka, luotsiasema- ja kaiken tämän yllä leijuu suolan tuoksu, joka vie ajatukset Pohjanlahden pohjattomiin rikkauksiin'           

(Erla Hovilainen 1945)

Tankarin majakkasaari sijaitsee eteläisellä Perämerellä Kokkolan ulkosaaristossa, noin 15 km luoteeseen Kokkolan satamasta. Saari, jota 1500-luvulla kutsuttiin nimellä Klippan, on noin 900 metriä pitkä ja 500 metriä leveä. Saarella sijaitsee vuonna 1889 rakennettu majakka, vanha kalastajakylä ja kirkko, lintuasema sekä luotsiasema.

Tämä karu ja kallioinen saari toimi vuosisatojen ajan hylkeenpyytäjien ja kalastajien tukikohtana. Sittemmin saaresta muodostui tärkeä maamerkki merenkulkijoille.

Tänään Tankar on kiistatta eräs Kokkolan suosituimpia matkailukohteita ja kesällä sinne liikennöidään säännöllisesti (kts. aikataulut). Myös omatoimisesti veneilevillä on mahdollisuus ankkuroitua aallonmurtajalla suojattuun vierasvenesatamaan. Saaren satamassa on 15 kpl ankkuripaikkoja (peräkiinnitys). Sataman syväys on 3,0 - 3,5, metriä. Sisääntuloreitin ulkopuoliset vedet ovat kivisiä. Saarella voi myös yöpyä saaristolaishenkisissä majoitustiloissa. Aikatauluvuorojen ulkopuolisia lähtöjä charter-veneillä on esiteltynä valikon kohdassa Yhteydet saarelle.

 
matkailu

Sivun alkuun