Mene sisältöön

Navigaatio

Lintuasema ja Natura 2000

Lintuasema
Tankarin saarella pesii nelisenkymmentä lintulajia, joista yleisinä mm. räystäspääsky, pajulintu, tukkakoskelo ja lapintiira. Harvinaisempia pesimälintuja ovat merikihu, meri- ja selkälokki, riekko ja pilkkasiipi. Pesivien lajien ohella Tankarissa voi nähdä merimetsoja ja jopa Kokkolan nimikkolintuja, merikotkia. Yhteensä saarella on tavattu lähes 260 lintulajia.

Tankarin lintuasema perustettiin vuonna 1972 ja sen toiminnasta vastaa Keski-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen (www.kply.fi) alaisuudessa toimiva erillinen Tankarin lintuasematoimikunta . Aseman päätoimintamuodot ovat lintujen rengastus, lintulaskennat, lintujen muuton seuranta sekä erilaiset tutkimukset.


Natura 2000
Tankarin saari sijaitsee eteläisellä Perämerellä noin 15 km Kokkolan satamasta luoteeseen. Tankar (20,8 ha) on Kokkola-Pietarsaaren välisen saariston pohjoisin metsäinen saari ja se kuuluu Luodon saariston Natura-2000 alueeseen. Saarelle on tehty myös maisemanhoitosuunnitelma.

Saaren maantieteellinen sijainti ulkosaaristossa antaa sen luonnolle erityisen leimansa ja tarjoaa nähtävää niin eläinkunnasta kuin kasvikunnastakin. Saaren pinta-ala kasvaa ja kasvillisuus muuttuu jatkuvasti maan kohotessa.
 Tankarin väriloistoa

Saaren pitkospuita

Luonnon väriloistoa Tankarissa
Tekstisi tulee tähän.
matkailu

Sivun alkuun