Olet tässä

Ab A. Häggblom Oy on Kokkolan pyöräilymyönteisin työpaikka

7.9.2015

Kokkolan kaupungin pyöräilykaupunkityöryhmä on valinnut Kokkolan pyöräilymyönteisimmäksi työpaikaksi Ab A. Häggblom Oy:n. Ensimmäistä kertaa myönnettävä palkinto liittyy Kokkolan pyöräilykaupunkiohjelman toimenpiteisiin ja sen tarkoituksena on aktivoida työnantajia pyöräilyn edistämiseen. Palkinto jaettiin Kokkola-päivänä 7.9.

Pyöräilykaupunkityöryhmän mukaan voittajan valinta toukokuussa käynnistyneessä kilpailussa oli äärimmäisen vaikeaa, sillä kaikilla kilpailuun osallistuneilla työpaikoilla työmatkapyöräilyyn kiinnitetään erityistä huomiota ja sen merkitys nähdään tärkeänä työntekijän hyvinvointia edistävänä tekijänä.

- Ab A. Häggblom Oy:ssä meihin teki suuren vaikutuksen yrityksen johdon sitoutuminen. Yrityksessä on tiedostettu, että varsinkin fyysisesti haastavissa työtehtävissä henkilöstön hyvinvoinnin edistäminen työmatkapyöräilyn kautta näkyy suoraan tuottavuudessa. Työmatkapyöräilyn edistäminen nähdään myös keinona vaikuttaa parkkipaikkojen tarpeeseen, pyöräilykaupunkityöryhmän puheenjohtaja, kansliapäällikkö Timo Mämmi kertoo.

Lähes 90 henkilöä työllistävässä konepajayrityksessä osataan kannustaa oikealla tavalla sekä aktiivisia pyöräilijöitä että niitä, joille jo yhden työmatkan pyöräily on iso kynnys.  Ab A. Häggblom Oy:n pyöräilykampanjassa palkitaan jo yhdestä töihin pyöräilystä. Lisäksi palkinnon saa eniten kilometrejä pyöräillyt ja lopuksi vielä kaikkien osallistujien kesken arvotaan lahjakortti.

Innostuneisuudella ja pienilläkin toimenpiteillä voidaan saada hyviä tuloksia

Kokkolalaiset työpaikat pystyivät osallistumaan kilpailuun työpaikalla suoritetun auditoinnin kautta tai täyttämällä itsenäisesti kilpailuhakemuksen. Suurin osa osallistuneista työpaikoista valitsi työpaikan pyöräilyolosuhteiden auditoinnin.

- Kaikkia osallistuneita työpaikkoja voi hyvällä syyllä kutsua pyöräilymyönteisiksi ja siksi haluamme palkita kunniakirjalla kaikki osallistuneet työpaikat voittajan lisäksi, auditointeihin Kokkolan kaupungin edustajana osallistunut koordinaattori Carita Laitala kertoo.

Kokkolan Halpa-Halli Oy:n logistiikkakeskuksessa pyöräilyyn suhtaudutaan innostuneesti ja se nähdään näppäränä tapana tulla töihin ja samalla huolehtia kunnosta. Kilometrikisaan osallistuminen on tehty työntekijöille todella helpoksi: kilometrit voi ohikulkiessaan merkitä työpaikan seinälle ripustettuun taulukkoon.

- Kaikilla työpaikoilla pyöräilyolosuhteet, kuten pyöräpysäköinti, ja sosiaalitilat ovat hyvällä mallilla. Boliden Kokkola Oy:ssä pyöräilyn edistämiseksi on tehty pitkäjänteistä työtä ja se näkyy muun muassa siinä, että siellä pyöräilyolosuhteisiin on todella kiinnitetty huomiota. Peseytymistilat ja vaatteiden vaihtopaikat ovat erittäin hyvät ja pyörätelineet ovat katollisia, Laitala kertoo.

Bolidenillä lisäksi vuosittain järjestetään pyöräilykampanjoita, jotka ovat aina suosittuja työntekijöiden keskuudessa.

Myös Kokkolan Osuuspankissa työntekijät osallistuvat aktiivisesti erilaisiin kisoihin ja tempauksiin. Osuuspankissa liikunnallisiin aktiviteetteihin suhtaudutaan aina myönteisesti ja työnantaja tukee niihin osallistumista. Työmatkapyöräilijöiden määrä on suuri, arvioilta 2/3 työmatkoista pyöräillään. Tavoitteena on kuitenkin innostaa kaikki toimihenkilöt, joille se matkan puolesta on mahdollista, pyöräilemään.

Kokkolan pyöräilymyönteisimmän työpaikan valinta täydentää vuoden työmatkapyöräilijän valintaa. Jatkossa kilpailu on tarkoitus järjestää kerran vuodessa vaihtuvalla pyöräilyn edistämiseen liittyvällä teemalla.

Sivun alkuun