Olet tässä

Chydeniuksen koulu esitetään toteutettavaksi omana rakennushankkeenaan

29.11.2016

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 28.11. esittää valtuustolle, että Chydeniuksen koulun uudisrakennuksen suunnittelu ja toteutus käynnistetään välittömästi omana rakennushankkeena. Urheilutalon peruskunnostusta tai uudisrakentamista kaupunginhallitus ei tässä vaiheessa esitä toteutettavaksi kaupungin taloudellisen tilanteen vuoksi. Asian on tarkoitus edetä kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi 12. joulukuuta.

Chydeniuksen koulu esitetään mitoitettavaksi valtuuston 21.12.2015 tekemän päätöksen mukaisesti esiopetuksen ja 1−6. vuosiluokkien peruskouluksi, jossa on 240 oppilasta. Koulun uudisrakennuksen sijainti tulee päätettäväksi lähiaikoina.

Valtuusto on 21.12.2015 päättänyt, että Chydeniuksen koulun suunnittelussa on selvitettävä mahdollisuus rakentaa koulu Urheilutalon läheisyyteen. Kaupunginhallituksen 21.11. käymässä lähetekeskustelussa esitettiin yhtenä vaihtoehtona sijainniksi myös Renlundin koulukiinteistön tonttia.

Chydeniuksen koulun rakentaminen esitetään toteutettavaksi ns. taseen ulkopuolisena rahoitusmallina. Kaupunginhallitus päättää rahoitusmallista lähiaikoina.

Kaupunginhallitus nimesi Chydeniuksen koulun suunnittelutoimikunnan

Toimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin ruotsinkielinen koulutoimenjohtaja Per-Olof Nyström ja muiksi jäseniksi rehtori Björn Sandbacka, rakennuspäällikkö Olli Karikko, hankepäällikkö Outi Teirikangas-Lerssi, kaavoituspäällikkö Jouni Laitinen, talouspäällikkö Kim Salo.

Kaupunginhallituksen edustajiksi toimikuntaan nimettiin Reino Herlevi ja Kajsa Kouvo. Lisäksi opetus- ja kasvatuslautakuntaa pyydetään nimeämään toimikuntaan omat edustajansa ja varaedustajansa. Toimikunta voi tarvittaessa myös täydentää jäsenistöään.

Päivitetty 29.11.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta