Olet tässä

Katujen päällystyskausi on käynnistynyt

30.5.2016

Katujen päällystyskausi on käynnistynyt. Päällyste-, pintaus- ja paikkaustöitä tehdään aina talven tuloon saakka, kuitenkin myöhäisintäänkin marraskuun lopulle saakka.

Pintauskohteissa työt ovat käynnistyneet vanhan pinnoitteen jyrsinnällä jo 18.5. Pintauskohteissa jyrsintää seuraa asvaltointi ja lopuksi tarvittavien ajoratamerkintöjen teko.  Reippaat 30 kohdetta sijaitsevat pääsääntöisesti kanta-Kokkolan alueella. Pituudeltaan pintauskohteet ovat pisimmilläänkin 750 metrin mittaisia.

Kaupungin ydinkeskustassa risteysalueista kohteina ovat Antti Chydeniuksen- ja Kaarlelankadun risteys, Kustaa Aadolfin-  ja Antti Chydeniuksenkadun risteys, Pitkänsillan- ja Rantakadun risteys sekä Tori- ja Kaarlelankadun risteys. Kustaa Aadolfinkadulla pinnoitetaan lisäksi Länsipuiston puoleinen kaista välillä Torikatu-Tehtaankatu. Rautatienkadulla pintauksen kohteena on yksi kaista Vaasantien mäessä.

Pisimmillään pinnoitetaan Vanhanveistämöntietä 750 metrin matkalta Isoväylän ja Lasimestarintien väliltä. Lisäksi lyhyempiä pätkiä Halkokarilla tehdään Kalliolahdentiellä, Vanhaveistämöntiellä ja Halkokarin pyörätiellä.

Puntuksentiellä pintaustöitä tehdään reippaan puolen kilometrin matkalla Pohjoiselta ohikulkutieltä Rytirinteelle. Vastaavasti Koivuhaassa Koivuhaantietä pinnoitetaan 650 metrin matkalta Ahertajantien ja Venekannaksentien väliltä. Samanpituinen pätkä pinnoitetaan myös Torpparinmäentiellä Moottoritien ja Jyväskyläntien välillä.

Päällystystöitä tehdään pääsääntöisesti uusilla katuosuuksilla ja uudemmilla asuinalueilla, kuten esimerkiksi Vikåntiellä, Hangasmäentiellä, Halkokarintiellä välillä Kompassitie-Vikåntie, Ulkometsäntiellä ja –polulla, Kivenveistäjäntiellä ja –polulla sekä Nuolihaukatiellä. Vanhemmilla asuinalueilla päällystetään muun muassa Trykkarin- ja Pelimannitie sekä Haapa- ja Poppelitie.

Päivitetty 30.5.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta