Olet tässä

Kaupungin edustaja maakuntauudistuksen ohjausryhmään

4.10.2016

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 3.10. nimetä Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ohjausryhmään kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajan Raimo Hentelän (sd.). Henkilökohtaiseksi varajäseneksi nimettiin kaupunginhallituksen jäsen Pentti Haimakainen (kok.).

Valtiovarainministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön maakunnille toukokuussa osoittaman kirjeen pohjalta Keski-Pohjanmaalla maakuntauudistuksen valmistelusta on neuvoteltu useissa toimielimissä ja info- ja keskustelutilaisuudessa. Mallin valmistelussa on hyödynnetty Keski-Pohjanmaan alueellisen sote-organisaatiohankkeen kokemuksia ja valtakunnallista ohjausmallia.

Puolueiden edustajat päättivät 29.6, että ohjausryhmän muodostavat Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus ja maakuntavaltuuston puheenjohtajat sekä Soiten valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat henkilökohtaisine varajäsenineen. Lisäksi päätettiin, että Vihreät r.p, alueen kunnat, Ely-keskukset ja AVI nimeävät ohjausryhmään kukin yhden jäsenen sekä näille henkilökohtaiset varajäsenet.

Ohjausryhmässä käsiteltävät asiat valmistellaan projektiryhmän ja työvaliokunnan valmistelusta. Ohjausryhmä nimeää ensimmäisessä kokouksessaan työvaliokunnan, yhteistoimintaryhmän sekä päättää projektiryhmän tehtävät ja muutosjohtajien työnkuvan.

Maakuntahallituksen päätöksellä esivalmisteluvaiheen maakuntauudistuksen muutosjohtajaksi on nimetty maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula ja sote-uudistuksen muutosjohtajaksi Soiten toimitusjohtaja Ilkka Luoma. Lisäksi muutosjohtajien apuna työskentelevät Kaustisen seutukunnan kehitysjohtaja Petri Jylhä sekä viestinnässä Tiina Harjunpää ja Suvi Melender-Lågland

Sivun alkuun

Päivitetty 4.10.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta