Olet tässä

Kuntavaalien ajankohdan muutos vaikuttaa luottamushenkilöiden toimikauteen

16.8.2016

Uusi kuntalaki muuttaa kuntavaalien ajankohtaa lokakuusta huhtikuuhun, jolloin valtuuston toimikausi alkaa kesäkuun alusta. Viimeksi toimitetuissa lokakuun 2012 kuntavaaleissa valittujen valtuutettujen toimikausi kestää vuoden 2016 loppuun. Vaaliajankohdan muuttumisen vuoksi valtuuston toimikautta on jatkettu 31.5.2017 saakka.

Myös valtuuston toimikautta vastaavaksi toimikaudeksi valittujen kunnan muiden toimielinten jäsenten toimikausi jatkuu käytännössä siihen saakka, kunnes heidän tilalleen on valittu uudet luottamushenkilöt kesäkuun 2017 valtuuston kokouksessa.

Edellisissä kuntavaaleissa valitut valtuutetut ja vaalien jälkeen valitut muut luottamushenkilöt ovat sitoutuneet hoitamaan luottamustointaan vuoden 2016 loppuun saakka. Tästä syystä kuntalain siirtymäsäännöksissä säädetään näiden luottamushenkilöiden oikeudesta erota toimestaan säännönmukaisen vaalikauden eli vuoden 2016 lopussa. Erolle ei vaadita muuta erityistä syytä.

Mikäli valtuutettu tai muu luottamushenkilö eroaa vuoden 2016 lopussa, kutsutaan varavaltuutettu valtuutetun tilalle jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Muun eronneen luottamushenkilön tilalle valitaan uusi luottamushenkilö. Valtuutetun toimesta tai muusta kunnan luottamustoimesta eroamisesta on ilmoitettava kirjallisesti valtuustolle tai luottamushenkilön valinneelle muulle toimielimelle. Eroilmoitus on tehtävä viimeistään 30.11.2016 mennessä joko vapaamuotoisella ilmoituksella tai kaupungin verkkosivuilta kohdasta Hallinto ja päätöksenteko> Päätöksenteko> Kaupunginvaltuusto löytyvällä lomakkeella.

Päivitetty 16.8.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta