Olet tässä

Maastoretkillä kansallisen kaupunkipuiston valmisteluun

8.1.2016

Kokkolassa suunnitellaan kansallista kaupunkipuistoa Suntin ympäristöön ja merialueille.  Suunniteltuun puistoalueeseen, kansallisen kaupunkipuiston teemoihin ja tähtikohteisiin tarjotaan mahdollisuus tutustua neljällä opastetulla maastoretkellä 30.1. ja 6.2.

Kansallisen kaupunkipuiston tavoitteena on säilyttää kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä laajana, eheänä kokonaisuutena, kaupunkilaisten olohuoneena. Tällä hetkellä Suomessa on yhteensä kahdeksan kansallista kaupunkipuistoa.

Kokkolan kansallista kaupunkipuistoa suunnitellaan kaupungin kaavoituspalveluiden johdolla. Työhön osallistuu useat kaupungin toimialat.

Kaupunkiluontoon talvilintuja bongaamaan 30.1.2016

Talvisen luonnon ja ulkoilun innostamille on tarjolla opastettu linturetki kävellen päivän valoisana hetkenä. Kokoontuminen Nuorisokeskus Villa Elban (Sannanrannantie 60) pysäköintipaikalla klo 11.30. Retki päättyy noin klo 13.20.

Retkellä osallistutaan valtakunnalliseen lintujen Pihabongaus -tapahtumaan Elbassa ja tutustutaan talviluontoon. Pihabongauksen ideana on tarkkailla tunnin ajan pihapiirin talvilintuja. Viime vuonna tempaukseen osallistui 23 000 henkilöä, ja he näkivät noin 800 000 lintuyksilöä. Tapahtuman suojelija on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. 

Oppaina retkellä toimivat ympäristösihteeri Juhani Hannila ja Toni Uusimäki ja Johan Hassel Keski-Pohjanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä.

Mehutarjoilu.

Luontoretken jälkeen on mahdollisuus osallistua myös talvipyöräretkeen. Retkien yhteydessä annettava lyhyt tietoisku kansallinen kaupunkipuisto –hankkeesta on järjestetty siten, että halutessaan ehtii mukaan päivän molemmille maastoretkille.

Lisätiedot: Ympäristösihteeri Juhani Hannila, juhani.hannila@kokkola.fi, puh 044 7809 307

Merellinen talvipyöräilyretki 30.1.2016

Talvipyöräretkellä hypätään polkupyörän satulaan testaten Suntin rannan ja Morsiussaaren vaihtelevia pyöräilyreittejä. Kokoontuminen Nuorisokeskus Villa Elban pysäköintipaikalla (Sannanrannantie 60) klo 13.00. Retki päättyy noin klo 14.20.

Retki kulkee reittiä: Elba - Meripuisto – Englanninpuisto – kauppatori - Halkokarin venevajat - Morsiussaari. Reitin pituus on noin 8,5 kilometriä.

Retken aikana kuullaan muun muassa mielenkiintoista asiaa maankohoamisen vaikutuksesta ja Suntin historiasta. Samalla on mahdollisuus tutustua Fatbike-maastopyöräilyyn.

Oppaina retkellä toimivat suunnitteluhortonomi Sini Sangi ja Jan Wickström Kokkolan Ladusta.

Vaatetus ja varusteet sään mukaan. Mehutarjoilu.

Lisätiedot: Suunnitteluhortonomi Sini Sangi, sini.sangi@kokkola.fi, puh. 044 7809 369

Arkkitehtuuriretki Mäntykankaalle 6.2.2016

Talvisella opastetulla kävelyretkellä tutustutaan kokkolalaiseen arkkitehtuurihelmeen, Mäntykankaan kaupunginosaan. Arkkitehtuuriretki alkaa Länsipuiston esiintymislavalta lauantaina 6.2. klo 12. Retki päättyy noin klo 13. 20. Reitin pituus on n. 1,5 kilometriä.

Mäntykankaan jugendtyylinen, vapaamuotoinen asemakaava valmistui 1909. Rakennuskanta, joka koostuu lähinnä puolitoistakerroksisista puutaloista, on peräisin pääosin 1920-luvulta.

Retken aikana nähdään muun maussa alueen maamerkit, kuten 1907 valmistunut Renlundin kansakoulu, 1928 valmistunut entinen suojeluskuntatalo Vartiolinna, 1700-luvun lopulta peräisin oleva Katariinan kalmisto, vanha vesitorni sekä alueen asuintalorakennukset.

Oppaina retkellä toimivat museotoimenjohtaja, FT Kristina Ahmas ja asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen

Mehutarjoilu.

Arkkitehtuuriretken jälkeen on mahdollisuus osallistua myös leikkimieliseen puistosuunnistukseen. Retkien yhteydessä annettava lyhyt tietoisku kansallinen kaupunkipuisto –hankkeesta on järjestetty siten, että halutessaan ehtii mukaan päivän molemmille maastoretkille.

Lisätiedot: Museotoimenjohtaja Kristina Ahmas, kristina.ahmas@kokkola.fi, puh. 044 780 9574

Leikkimielinen puistosuunnistus Kokkolan keskustassa 6.2.2016

Kokkolan keskustan puistoalueet ja niiden värikäs historia tulevat tutuiksi leikkimielisessä puistosuunnistuksessa. Kokoontuminen Länsipuiston esiintymislavan edessä lauantaina 6.2.2016 klo 13. Suunnistus päättyy noin klo 14.20.

Puistosuunnistus sopii kaikenikäisille eikä aiempaa suunnistuskokemusta tarvita. Rasteilla tulevat tutuksi muun muassa Katariinanpuisto, Chydeniuksenpuisto, Salmenpuisto, Maakunnanpuisto, Englanninpuisto ja kauppatori.

Suunnistuksen vetäjänä ovat suunnitteluhortonomi Sini Sangi ja rehtori Terho Taarna.

Mehutarjoilu sekä rastit palauttaneille pieni palkinto.

Lisätiedot: Terho Taarna, terho.taarna@kokkola.fi, puh. 044 780 9620

Sivun alkuun

Päivitetty 8.2.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta