Olet tässä

Nuori Kokkola –palkinto 2016 Kokkocon -tapahtuman järjestäjille

19.11.2016

Kokkolan kaupungin kulttuuri- ja nuorisolautakunta on myöntänyt tuhannen euron suuruisen Nuori Kokkola –palkinnon 2016 Kokkocon –tapahtuman järjestäjille.

Lautakunnan mukaan tapahtuma on hieno esimerkki nuorten omaehtoisesta toiminnasta. Tapahtuma ja sen järjestäminen osoittavat, kuinka nuori itse voi olla tekemässä itselleen ja muille saman kiinnostuksen kohteen omaaville onnistunutta vapaa-ajanvietettä. Palkinto luovutettiin 19.11. Läikkyy tour -tapahtumassa Snelmansalilla.

Marraskuussa Länsipuiston koululla järjestettiin jo neljäs Kokkocon –tapahtuma, tällä kertaa teemalla itämainen ja länsimainen sarjakuva. Sarjakuvateema näkyi ohjelmassa muun muassa Cosplay -kilpailuna, kunniavieraan, sarjakuvataiteilija Kris Keräsen alustuksena urastaan ja  pianomusiikkiesityksenä.  Tapahtuma järjestettiin täysin vapaaehtoisvoimin. Järjestelyvastuut jaettiin 10−20 nuoren kesken. Vastuualueina nuorilla oli muun muassa sponsorointi, kunniavieras ja tiedottaminen.

Tapahtuman osallistujamäärät ovat nousseet merkittävästi vuonna 2012 järjestetystä ensimmäisestä tapahtumasta, jolloin osallistujia oli alle 100. Tämän vuoden tapahtuma keräsi noin 400 osallistujaa. Tapahtuman osallistujat ovat pääosin 13−25 -vuotiaita, mutta osallistujien joukosta löytyy niin nuorempia kuin vanhempiakin sarjakuvien ystäviä.

Kokkolan kaupungin kulttuuri- ja nuorisolautakunta on vuodesta 2009 jakanut Nuori Kokkola -palkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain kokkolalaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on ansioituneesti edistänyt kokkolalaisten nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja aktiivisuutta. Nuori Kokkola -palkinto koostuu kunniakirjasta ja rahapalkinnosta, jonka suuruuden kulttuuri- ja nuorisolautakunta määrää vuosittain palkinnon jaosta päätettäessä. Tänä vuonna lautakunta päätti jakaa yhden, tuhannen euron rahapalkinnon.

Päivitetty 18.11.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta