Olet tässä

KV –treffeillä keskustellaan kansainvälisyydestä ja oppimisen kehittämisverkostoista

26.4.2016

Opetushallitus, Kokkolan sivistyspalvelut ja Opetushallituksen rahoittamat kv-koordinointihankkeet järjestävät KV-treffit teemalla kansainvälisyys ja oppimisen kehittämisverkostot Kokkolassa keskiviikkona 27.4.

Opetussuunnitelman perusteet ovat uudistuneet ja paikallisiin opetussuunnitelmiin on pitänyt rakentaa muun muassa laaja-alaisuutta, globaalikasvatusta, monimuotoista tvt-osaamista ja oppilaiden osallisuutta. Samaan aikaan Opetushallitus ja monet muut toimijat kutsuvat mukaan koulutuksen kehittämiseen ja edellyttävät verkostoitunutta toimintaa ja viisasta hyvien käytäntöjen jakamista sekä hyödyntämistä.

KV-treffit -tapahtumassa kuullaan ajankohtaisia näkökulmia yleissivistävään koulutukseen, opetussuunnitelmauudistuksiin sekä kärki- ja muihin kehittämishankkeisiin. Päivän aikana pohditaan monialaisuutta ja laaja-alaisuutta oppimisympäristöjen, kansainvälisyyden, globaalikansalaisuuden ja koulun kehittämisen näkökulmista. Tilaisuudessa tarkastellaan myös kulttuurista moninaisuutta, pakolaisuutta ja turvapaikanhakijoiden kotouttamista sekä sitä, miten koulut kohtaavat näitä globaaleja haasteita.

Keskustelujen herättelijöinä toimivat muun muassa Opetushallituksen yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen johtaja Jorma Kauppinen, kansanedustaja Tuomo Puumala (video), ylitarkastaja Kimmo Koskinen Opetushallituksesta, opetusneuvos Paula Mattila Opetushallituksesta ja maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman TEM:istä.

KV-treffit on suunnattu perusopetuksen ja lukikoulutuksen opettajille, rehtoreille, sivistystoimen johdolle sekä muille kasvatusalan ammattilaisille.

Päivitetty 26.4.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta