Olet tässä

Kokkolan kaupunki osallistuu PohjaBotten16-valmiusharjoitukseen

1.11.2016

Kokkolan kaupunki osallistuu 2.11. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään PohjaBotten16-valmiusharjoitukseen, jossa harjoitellaan toimintaa pitkäkestoisessa yhteiskuntaa koettelevassa häiriötilanteessa.

Valmiusharjoituksen tavoitteena on kehittää eri toimialojen alueellista yhteistoimintaa ja harjoitella muodostamaan yhteinen tilannekäsitys päätöksenteon pohjaksi. Harjoitusta varten on kehitetty kuvitteellisen taustatilanne, jossa muun muassa tietoverkkohyökkäykset ja ajoittaiset sähkö- ja kaukolämpöverkoissa esiintyvät toimituskatkot horjuttavat yhteiskunnan toimijoiden ja kansalaisten arkea.

Valmiusharjoitus on toistaiseksi laajin alueella järjestetty harjoitus ja siihen ovat omaa valmiuttaan ja yhteistoimintatapojaan sitoutuneet harjoittelemaan kuntien lisäksi muun muassa poliisi, rajavartiolaitos, tulli, pelastuslaitokset, sairaanhoitopiirit, puolustusvoimat, hätäkeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Suomen Punainen Risti, Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun kuuluvia järjestöjä, KIP Service ja eräät muut yritysten ja elinkeinoalojen edustajat.

Keskiviikkona 2.11. viranomaiset ja satamatoimijat harjoittelevat myös yhteistoimintaa muun muassa merellisten onnettomuuksien ja muiden satamatoimintoihin liittyvien erityistehtävien varalta. Kokkolan satamassa järjestetään samassa yhteydessä Perämeren satamien yhteinen ISPS-harjoitus.

 

Sivun alkuun

Päivitetty 1.11.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta