Olet tässä

Kallentorin pop up –nuorisotilasta myönteisiä kokemuksia

17.3.2016

Kallentorin kauppakeskuksessa koululaisten talvilomaviikolla toiminut pop up –nuorisotila sai hyvää palautetta niin nuorilta itseltään kuin kauppakeskuksessa työskenteleviltä ja siellä asioivilta. Pop up –nuorisotila toteutettiin nuorisopalveluiden ja Osuuskauppa KPO:n yhteistyöllä.

Nuorisopalvelut halusi jalkautua talvilomaviikolla varsinaisten nuorisotilojen ulkopuolellekin tarjoamaan nuorille tekemistä ja kertomaan muusta Kokkolassa tehtävästä nuorisotyöstä. Tähän tarkoitukseen Kallentori katsottiin sopivaksi paikaksi, sillä se on ollut jo pitkään nuorten keskuudessa suosittu kokoontumis- ja ajanviettopaikka. Osuuskauppa KPO tarjosi liiketilat nuorisotilatoiminnalle ollen näin mukana tukemassa nuorten hyvinvointia ja mielekästä vapaa-ajanviettoa.

Kauppakeskuksen alakerrassa, entisen Seppälä–vaatemyymälän tiloissa toiminut nuorisotila oli avoinna 2.3.−4.3. klo 12−20. Kolmen päivän aikana tavoitettiin tilan käyttäjinä 100 nuorta. Tämän lisäksi tilaan kävi tutustumassa useita kymmeniä lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia. Kävijöiden ja vierailijoiden keskuudesta esitettiin toiveita ydinkeskustassa sijaitsevasta yhteisöllisestä ajanviettopaikasta, jossa parhaimmillaan eri sukupolvet voisivat kohdata toisensa ja jakaa saman tilan omien toimintojensa kesken.

Pop up –nuorisotilasta löytyi monimuotoista tekemistä, muun muassa pingiksen ja biljardin parissa. Lisäksi tarjolla oli pöytäfutista, konsoli- ja lautapelejä sekä muuta ohjattua toimintaa, kuten näpertelyä pinssien ja kierrätysaskartelujen parissa. Pop up –nuopparilla oli myös mahdollista kuunnella akustista musiikkia Kokkolan rokkikoulun nuorten soittamana. Ohjaamo Keski-Pohjanmaan tiedotuspiste tarjosi tilassa tietoa, neuvontaa ja ohjausta alle 30−vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

Pop up –nuorisotila sai valtavan määrän kiitosta kohderyhmältään 13–17 -vuotiailta nuorilta. Nuorista oli mukavaa päästä viihtyisään tilaan oleilemaan ja pelailemaan, jolloin aikaa ei tarvinnut viettää kauppakeskuksen käytävällä. Pop up –nuorisotila myös onnistui tuomaan vahvemmin nuorten tietoisuuteen Kokkolan nuorisotilojen olemassa olon sekä markkinoimaan nuorisopalveluiden järjestämää toimintaa maksuttomana, kynnyksettömänä toimintana. Kallentorilla työskenteleviltä sekä siellä paljon asioivilta saatu palaute oli sekin pelkästään positiivista.

Nuoret esittivät toiveen pop up –nuorisotilatempauksen uusimisesta jopa pidempikestoisempana. Koska tempausta voidaan pitää kaikin tavoin onnistuneena, niin nuorispalveluissa pyritään järjestämään vastaavanlaista toimintaa tulevaisuudessakin.

Päivitetty 17.3.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta