Olet tässä

Siivouspäivänä Roosin talon piha ja Isokatu muuttuu kirpputorialueeksi

25.4.2016

Valtakunnallista kirpputorien ja kierrättämisen ystävien juhlapäivää, Siivouspäivää, vietetään tänä vuonna 28.5. Päivän ajaksi Roosin talon piha ja Isokatu muuttuu yhdeksi suureksi kirpputorialueeksi. Alueella kuka tahansa voi myydä tai antaa ylimääräiset tavaransa pois ja tehdä unohtumattomia löytöjä.

Siivouspäivän ideana on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. K. H. Renlundin museo, CB City Kokkola ry ja Isokadun yrittäjät ovat järjestäneet yhteistyössä Siivouspäivää vuodesta 2014 lähtien. Museon kesänäyttelyn Syömään!  myötä mukaan liittyvät Keski-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset, Kokkolan Marttayhdistys ja Kokkolan seudun opisto.

Tapahtumassa lanseerataan Keski-Pohjanmaan vastine tapakselle eli kepas, suolaisessa ja makeassa muodossa. Kepasannoksia myydään Roosin talon pihalla teltassa. Syömisteema jatkuu elokuussa etnisellä ruoalla, jolloin pääsee tutustumaan ja maistamaan eri maiden ruokalajeja. Etnisiä herkkuja tulee valmistamaan Kokkolan seudun opiston maahanmuuttajat.

Siivouspäivän aikana voi olla myös luova ja tehdä itse. Käsillä tekeminen liittyy museon EKOThinkTank – hankeeseen,  joka on osana valtakunnallista ESR-rahoitteista Mun juttu – meidän tulevaisuus –hanketta, ja ITE-museon uuteen kesänäyttelyyn, ITE Käsillä. EKOThinkTank – hanke järjestää vaatteiden tuunauspajan, jossa nuoret voivat tuunata vaatteitaan itselleen uudelleen käyttöön tai tuunata ne myytäväksi Nollapiste- tapahtumaan järjestettävään nuorten kirpputoriin. Pajaa vetää Johanna Hautamäki.

Työpajat järjestetään Roosin talon pihapiirissä, Suolamakasiinin museotyöpajassa.

Päivitetty 22.4.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta