Olet tässä

Soite sai poikkeusluvan terveyskeskussairaalan rakentamiseen

3.11.2016

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi 27.10.2016 päätöksellä luvan Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten terveyskeskussairaalahankkeelle. Kyseessä on terveydenhuollon uudisrakennus, jossa keskussairaalan yhteyteen rakennetaan terveyskeskuksen vuodeosastot korvaava rakennus ja peruskorjataan erillisenä hankkeena keskussairaalan rakennusten liitososa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) arvioi hakemuksen edellytykset tukemaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistusta ja huomioi laissa mainitut kriteerit.

STM toteaa päätöksessään, että hanke mahdollistaa maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon yhteispäivystyksen, huomioi perus- ja erikoissairaanhoidon palvelujen integroitumisen sekä koko maakunnan palvelujärjestelmän ja vuodeosastokapasiteetin. Lisäksi STM toteaa, että hanke mahdollistaa toiminnan tehostamisen ja uusien toimintamallien toteuttamisen.

Terveyskeskushankkeen rakennustyöt aloitetaan suunnitelman mukaan tammikuussa 2017 ja uusien toimitilojen on tarkoitus valmistua elo-syyskuussa 2018.

Päivitetty 3.11.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta