Olet tässä

Meidän Venetsialaiset juhlistaa huvilakauden päätöstä

24.5.2016

Huvilakauden päätöstä elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään tänä vuonna Meidän Venetsialaiset -teemalla. Teemaan liittyen Kokkolan kaupungin tavoitteena on sitouttaa yritykset sekä eri toimijat entistä tiiviimmin osaksi tapahtumaa. Tapahtuma-alueena toimivaa kauppatoria ei enää aidata. Lisäksi kaikki kauppatorilla järjestettävät tilaisuudet ovat maksuttomia maksullisten tapahtumien sijoittuessa kaupungintalolle.

Kaupungin yhteistyökumppanina toimii ohjelma- ja tapahtumatoimisto MagnumLive, joka rakentaa esiintymislavan infran, toimii apuna artistien hankinnassa sekä vastaa uuden #meidänvenetsialaiset -esiintyjäkilpailun järjestelyistä.

Venetsialaisten toteutus on ollut julkisessa kilpailutuksessa. Kehitysjohtaja Jonne Sandbergin mukaan MagnumLive osoitti idearikkautta, kekseliäisyyttä ja innovatiivisuutta, minkä lisäksi toimistolla on vahva kokemus vastaavien tapahtumien järjestelyistä. Jatkossa MagnumLive toimii asiantuntijana sekä sparraajana, kun Venetsialaisia kehitetään. Vision mukaan Venetsialaiset on vuonna 2020 iso kaupunkijuhlakokonaisuus, jonka tapahtumat keskittyvät Kauppatoria laajemmalle alueelle kaupunkikeskustassa.

Päälava Kalahallin viereen

Tänä vuonna Venetsialaisten tapahtuma-alue käsittää kauppatorin ja sen katuosuuden sekä Torikadun torin laidalla. Päälava sijoittuu Kalahallin viereen, mutta myös torin pienempää lavaa hyödynnetään viikonlopun aikana. Tapahtuma-alueen uusi valaistus toteutetaan tavalla, joka ilmentää Venetsialaisten tunnelmaa.

Hyvä ruoka on Venetsialaisissa esillä monella tavalla. Kokkolan Matkailun toimitusjohtajan Jaska Pensaaren mukaan uutta ovat esimerkiksi torille suunnitellut ravintolakokonaisuudet. Yhden osan muodostavat Torikadun varrella toria vastapäätä sijaitsevat kahvila- ja ravintolayritykset. Torin kaupungintalon puoleiseen osaan suihkulähteen tuntumaan tulee paikallisten yritysten ja Amican yhteinen katuruokaan keskittynyt alue. Kauppatorin katuosuudelle rakennetaan oma alue myös torimyyjille sekä torilla toimiville ruokakojuille.

Esiintyjäkisa nostaa esille talentteja

Venetsialaisiin liittyen MagnumLive järjestää uudenlaisen esiintyjäkisan #meidänvenetsialaiset. Kisan parhaimmisto pääsee esittelemään osaamistaan Venetsialaisten yhteydessä.

Avoimeen esiintyjähakuun voivat osallistua kaikenlaiset esiintyjäryhmät kulttuurin joka saralta. Musiikin lisäksi tanssiryhmät, sirkustaiteilijat tai vaikkapa runonlausujat ovat tervetulleita. Valinnat tehdään yhdessä Kokkolan kaupungin edustajien kanssa heinäkuun loppuun mennessä

VIP-illassa herkullista ruokaa ja Jethron hauskoja juttuja

Venetsialaisten ohjelma on tänäkin vuonna runsas ja monipuolinen.  Perjantaina vietetään uudistuneen Kalahallin virallisia vihkiäisiä, ja torilla lavalle nousevat #meidänvenetsialaiset -esiintyjäkisan voittajat. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa venetsialaisvalaistuksen sytyttäminen ja tulishow. Illan pääesiintyjä on Jean S.

Kaupungintalolla järjestetään perjantai-iltana VIP-tilaisuus, johon myydään pääsylippuja ja jonka päävastuullinen toteuttaja on Amica. Paikalla on Fazer Culinary Team, jonka johdolla valmistuu illan menu paikallisista raaka-aineista. Tapahtuman juontaa Jethro Rostedt Venetsialaisten ja kokkolalaisen kiinteistökaupan hengessä. Illan päätteeksi on tanssit, joita tahdittaa housebändi.

Lauantai käynnistyy tutulla ja perinteisellä toriohjelmalla, johon kuuluvat niin Toriköörin esiintyminen kuin Suntin soutu. Poliisin polkupyörähuutokaupassa meklarina toimii Jethro Rostedt.

Päivällä kaupungintalolla järjestetään nuorille suunnattu Tube-tapahtuma, johon pääsee viiden euron pääsymaksulla. Kokkolaan ovat tulossa Suomen ehkä tunnetuin tubettaja MMiisas eli  Miisa sekä nuorten pelaajien suuressa suosiossa oleva Deata eli Mikael. Ilta kaupungintalolla jatkuu venetsialaistansseilla, jonne pääsymaksu on 5 euroa.

Kauppatorin esiintymislavoilla nähdään lauantai-iltana jälleen #meidänvenetsialaiset-kisan parhaimmistoa. Pääesiintyjinä yleisöä viihdyttävät Mikael Gabriel ja Pää-Äijät. Ilta huipentuu Venetsialaisten ilotulitukseen.

Sunnuntaina on vuorossa edellisvuosien tapaan yhteistyössä Halpa-Hallin ja Keskipohjanmaa-lehden kanssa järjestettävä lastenpäivä Kauppatorilla. Paikallisilla yhdistyksillä on mahdollisuus esitellä toimintaansa.

Päivitetty 24.5.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta