Du är här

Erkki Ahtiainen tilldelas Turismfyren

21.1.2016

Verkställande direktör Erkki Ahtiainen för Kokkola-Camping fick i år motta Karleby Turismfyr. Priset delades ut till Ahtiainen torsdagen den 21 januari 2016 kl. 17 i samband med Resemässan 2016 på Visit Kokkolas mässavdelning 6n119.

Erkki Ahtiainen har arbetat inom turism i drygt tjugo år. Han har arbetat som företagare på den av staden ägda campingplatsen Kokkola-Camping sedan oktober 2008.

Med sin långa erfarenhet som stöd har han målmedvetet utvecklat campingplatsen i samarbete med staden. Ett bevis på det långvariga och förtjänstfulla utvecklingsarbetet är valet av Kokkola-Camping till Årets Caravan-område 2015.

Under Ahtiainens ledning har något nytt införts på campingplatsen nästan varje år. Det är viktigt med kontinuerligt utvecklingsarbete eftersom kunderna väntar sig att campingplatsen uppfyller vissa kvalitetskriterier. Karleby och företag i Karleby drar också nytta av en framgångsrik campingplats i och med att de som tar in på campingplatsen spenderar mest pengar någon annanstans på orten.

Ahtiainen har inte enbart koncentrerat sig på att utveckla campingplatsen, han har också aktivt deltagit i utvecklandet av hela turismnäringen i Karleby. Han har flera år varit med i Karleby Turism Ab:s ledningsgrupp. Dessutom har man kunnat stöta på honom under många turistevenemang där han marknadsfört Karleby.

Turismfyren beviljas varje år i samband med Resemässan en person eller organisation för handling eller verksamhet som främjar turismen i Karlebyregionen och som arbetat för regionmarknadsföringen. Priset delades ut första gången år 2012 till verkställande direktör Stefan Wentjärvi för Blue 1. Senare har priset tilldelats dirigent Sakari Oramo, Kokkola Cup och Kokkolan Tiikerit.

Upp

Uppdaterad 22.1.2016 | Skicka respons | Skriv ut