Olet tässä

Uusi hallintosääntö tuo muutoksia lautakuntiin

24.1.2017

Kaupungin uusi hallintosääntö hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa maanantaina 23. tammikuuta 2017. Sääntö tulee voimaan kuntavaalien jälkeen alkavalla uudella valtuustokaudella eli kesäkuun 2017 alussa. Hallintosääntö vähentää lautakuntia ja määrittää niiden kokoonpanoa.

Lautakuntia on jatkossa kolme. Ne ovat kaupunkirakennelautakunta, rakennus- ja ympäristölautakunta sekä sivistyslautakunta, joka käsittelee myös nuoriso-, kulttuuri-, ja liikunta-asiat.

Lautakunnissa on kymmenen jäsentä. Puheenjohtajat valitaan kaupunginvaltuutetuista. Lautakuntien ja kaupunginhallituksen alaisuuteen voidaan tarvittaessa perustaa erikseen määriteltäviin asioihin keskittyviä jaostoja tai muita toimielimiä.

Kaupunkiorganisaatioon kuuluvat myös 11-jäseninen kaupunginhallitus ja sen alaisuudessa konserni- ja kaupunkikehitysjaosto. Kaupunginvaltuuston jäsenmääräksi on päätetty jo aiemmin 43.

Hallintosäännössä on kaikkiaan viisi osa-aluetta: hallinnon ja toiminnan järjestäminen, talous ja valvonta, valtuusto, päätöksenteko- ja hallintomenettely sekä palkkiosääntö.

Palkkiosäännössä määritellään luottamushenkilöiden kokous- ja vuosipalkkiot. Tätä varten vertailtiin kattavasti eri kaupunkeja ja pyrittiin löytämään Kokkolaan soveltuva palkkiotaso.

Palkkiot sisältävät korotuksia aiempiin korvauksiin nähden, koska myös työmäärän arvioidaan lisääntyvän. Kaikkien luottamushenkilöiden osalta lähdetään edelleen vapaaehtoisuuden, ei pää- tai sivutoimisuuden pohjalta.

Edellisen kerran luottamushenkilöiden palkkioita korotettiin vuonna 2009. Palkkiosääntöä noudatetaan uuden valtuustokauden alusta lähtien, mutta vaalilautakuntien palkkiot tulevat voimaan välittömästi.

Hallintosääntö valmisteltiin valtuustoryhmien edustajien ja viranhaltijoiden muodostamassa työryhmässä. Pohjana käytettiin Suomen Kuntaliiton mallia.

Sivun alkuun

Päivitetty 24.1.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta