Olet tässä

Pikiruukin karppilammen kaloja ruokitaan kesän aikana

16.6.2017

Kokkolan kaupungin puistot ja liikuntapaikat alkaa ruokkia Pikiruukin karppilammen kaloja määräpäivinä. Kaloille annetaan ruokaa 20.6.–15.8. välisenä aikana joka tiistai kello 10.00. Ajankohdassa on säävaraus – kovalla sateella kaloja ei ruokita vaan se tehdään sillä viikolla sateettomana aikana.

Kalat saavat lisäravintoa kesäkaudella tarpeen mukaan, noin 1-3 kertaa viikossa. Asiaan vaikuttaa muun muassa veden lämpötila - mitä viileämpi vesi, sitä vähemmän kalat liikkuvat ja syövät.

Nyt halutaan luoda kesäksi säännöllinen ajankohta, jolloin myös yleisö voi tulla seuraamaan ruokintaa. Ruokinnan yhteydessä kalat voivat tulla paremmin näkyville, kun muuten ne oleskelevat enimmäkseen lammen pohjassa. Kaloja ruokitaan erityisellä kaloille tarkoitetulla ruualla.

Lammessa on kahdenlaisia karppeja. Suomukarppeja peittävät symmetriset suomut. Peilikarpin suomut muodostavat kalan kylkiin erilaisia mosaiikkikuvioita.

Kaupunki toivoo, ettei karppeja ruokita omin päin. Lampeen ja sen rannoille päätyvä ruoka houkuttelee lokkeja ja haittaeläimiä. Omatoimisessa ruokinnassa saattaa kalojen ulottuville tulla myös niille haitallista ravintoa.

Ensimmäinen ruokinta tapahtuu tiistaina 20.6. kello 10.00, mikäli sää on sateeton.

Päivitetty 16.6.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta