Olet tässä

Kerhot uudeksi toimintamuodoksi Kokkolan varhaiskasvatuksessa

28.4.2017

Varhaiskasvatuspalvelut aloittaa syyskaudella 2017 avoimen varhaiskasvatuspalvelun kerhotoiminnan kokeiluluontoisena. Kerhotoiminta tullaan järjestämään Falanderinkadun yksikössä, jossa tällä hetkellä on kielikylpytoimintaa. Opetus- ja kasvatuslautakunta päätti kerhotoiminnan säännöistä ja hinnoista kokouksessaan torstaina 27.4. Päätös tehtiin esityksen mukaisena.

Kerhotoiminta tulee kattamaan sekä maksuttomia, avoimia perhekerhoja että maksullisia lasten kerhoja.

Kaikille kotihoidossa oleville alle kouluikäisille kokkolalaislapsille sekä heidän vanhemmilleen avoin perhekerho on avoinna neljänä päivänä viikossa pääsääntöisesti kolmen tunnin ajan. Kerhoon voi osallistua oman aikataulun mukaan ilman ennakkoilmoittautumista kerhon aukioloajan puitteissa.

Lasten kerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille kokkolalaislapsille, jotka muuten ovat kotihoidossa. Lapsi voi kuulua vain yhteen kerhoryhmään, joka kokoontuu kolme kertaa viikossa pääsääntöisesti kolme tuntia kerrallaan. Osallistumisesta peritään 20 euron maksu lasta kohden kuukaudessa.

Lapsen kerhotoimintaan osallistuminen ei vaikuta mahdolliseen perheen kodinhoidontukeen, Kokkola-tukeen tai hoitopaikkatakuuseen. Mikäli lapsesta maksetaan yksityisen hoidon tukea, hän ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimintaan.

Lasten kerhoihin haetaan verkkosivuilta ja varhaiskasvatusyksiköstä saatavalla hakulomakkeella tämän toukokuun loppuun mennessä. Hakemus on voimassa niin kauan kun lapsi saa kerhopaikan tai hakemus perutaan. Jos hakijoita on enemmän kuin paikkoja, kerhopaikat arvotaan.

Avoimen varhaiskasvatuksen palvelut tuo kotihoidossa oleville lapsille mahdollisuuden osallistua ohjattuun varhaiskasvatukseen. Palvelut tukevat perheitä lasten hoidossa ja kasvatuksessa ja tarjoavat vertaistukea.

Lisätietoja Kokkolan kaupungin sivistyskeskuksesta.

Sivun alkuun

Päivitetty 2.5.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta