Olet tässä

Kokkolan satamaväylän syventämiseen rahoitusta

1.9.2017

Hallitus esittää varoja vuoden 2018 talousarviossa Kokkolan meriväylän syventämiseen. Tavoite on jo vuosia ollut saada väylän syventäminen toteutumaan.

Nyt väylä on 13 metriä, ja jatkossa sen on tarkoitus olla yhden metrin syvempi. Tätä 14 metrin väylää pitkin pääsevät isommat laivat tulemaan satamaan saakka, jossa ne voidaan lastata täyteen rahtia. Nyt laivoihin voidaan satamassa ottaa vain osa lastista ja loput joudutaan lastamaan merellä toisista aluksista. Syventäminen tehostaa sataman toimintaa ja lisää sen kilpailukykyä muiden satamien rinnalla.

Väylän syventämisen kustannuksiksi arvioidaan 45 miljoonaa euroa. Osa kustannuksista tulee kaupungin ja muiden tahojen maksettavaksi. Hallituksen budjettiesitys tulee eduskunnan käsittelyyn 19. syyskuuta.

Kokkolan Satama on Suomen kolmanneksi suurin yleissatama. Se on kaivannaisteollisuuden ykkössatama Suomessa. Kaivannaisteollisuuden lisäksi se on tärkeä toimija Venäjän transitoliikenteessä. Merkittävä sataman asiakasryhmä on Kokkolassa toimiva teollisuus ja paikallinen kauppa.

Sivun alkuun

Päivitetty 1.9.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta