Olet tässä

Kesän aikana Länsipuiston koululla on  parannettu ilmanvaihtoa ja korjattu rakenteita

5.9.2017

Länsipuiston koulun korjaustöitä sisäilmahaittojen poistamiseksi jatkettiin suunnitelman mukaisesti kesän aikana. Koulujen kesälomien ajaksi korjaamiseen lisättiin merkittävästi resursseja.

Kesän aikana sisäilmahaittaa aiheuttaneita rakenteita korjattiin auditoriossa ja kerroksien 2-4 luokkatiloissa. Luokkatiloissa vaihdettiin myös ikkunantilkkeitä. Ikkunan puitteita sekä karmeja korjataan vielä syksyn aikana. Ensimmäisen kerroksen luokkatilojen korjaustyöt toteutetaan syysloman aikana.

Ilmanvaihtoa on parannettu lisäämällä kaksi uutta ilmanvaihtokonetta ja ilmanvaihtomääriä on tämän jälkeen säädetty kaikkien kerrosten opetus- ja työtiloissa. Tällä hetkellä korjaustyöt keskittyvät kellarikerrokseen, jonne sijoitetaan myös yksi uusi ilmanvaihtokone. Se palvelee kellarin luokkahuoneita ja käytävää.

Käytävien alaslaskukattoihin on lisätty poistoilmapuhaltimia ja neljännen kerroksen luokkiin asennettiin lisää ilmanvaihdon päätelaitteita. Toimenpiteellä parannetaan luokissa ilman sekoittuvuutta ja sen myötä ilmanlaatua. Vastaavia täydennyksiä ilmanvaihtoon on jatkossa tarkoitus toteuttaa myös muissa kerroksissa.

Ilmanvaihdon yhteyteen asennetuilla etävalvontalaitteilla pystytään seuraamaan luokkatilojen hiilidioksiditasoa ja lämpötilaa. Mittauksista ilmenevät säätötarpeet pyritään suorittamaan iltaisin ja viikonloppuisin koulutyölle mahdollisesti aiheutuvan häiriön minimoimiseksi.

Hiihtolomalla alkaneet kellarikerroksen purkutyöt ja perusparannuskorjaukset jatkuvat tämänhetkisen arvion mukaan vuodenvaihteeseen saakka.

Tilojen pölynhallintaan ja siivoukseen on remontin aikana kiinnitetty ja kiinnitetään edelleen erityistä huomiota.

Toimenpiteiden vaikutuksia seurataan. Tilojen käyttäjille tiedotetaan toimenpiteiden etenemisestä.

Päivitetty 5.9.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta