Olet tässä

Loma-asuntorakennuspaikkojen tarkistetut luovutusehdot voimaan

21.8.2017

Korkein hallinto-oikeus on tutkinut valitusten johdosta kaupunginvaltuuston 25.6.2012 tekemän päätöksen luovutettavien loma-asuntorakennuspaikkojen luovutusehtojen tarkistuksesta. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteella kaupunginvaltuuston kesäkuussa 2012 tekemä päätös on nyt lainvoimainen. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 14.8. Tekninen palvelukeskus tiedottaa kirjeitse vuokralaisia lainvoimaisesta kaupunginvaltuuston päätöksestä ja jatkotoimenpiteistä.

Kaupunginvaltuuston nyt lainvoiman saaneen päätöksen mukaan kaupungin loma- asuntorakennuspaikat luovutetaan ainoastaan vuokraamalla. Loma-asuntorakennuspaikkojen vuokrasopimukset ovat voimassa entisin ehdoin kuluvan vuoden loppuun saakka. Kuluvan vuoden lopussa päättyvät loma-asuntorakennuspaikkojen vuokrasopimukset uusitaan kaupunginvaltuuston päättämien periaatteiden mukaisesti.

Vuoka-sopimukset uusitaan siten, että vuokra-aika on 25 vuotta. Vuokralainen ei voi lunastaa vuokra-aluetta omaksi. Vuokraoikeus on kuitenkin siirtokelpoinen ilman kaupungin suostumusta, jolloin se voi olla esimerkiksi lainan vakuutena.

Vuokran määräytyminen riippuu loma-asuntorakennuspaikan pinta-alasta ja korjaustekijöistä. Pinta-alaltaan alle 400 - 4000 neliön paikan perusvuokra vuodessa vaihtelee pinta-alan mukaan 400 eurosta 1 450 euroon. Yli 4 000 neliön paikoissa tähän lisätään 0,125 euroa/neliö 4000 neliötä ylittävältä osalta.

Rakennuspaikkakohtaisen vuokran määrittymiseen alentavasti vaikuttavat yhteisrantaisuus, rakennuspaikan sijainti saaressa ja rakennuspaikan etäisyys rannasta. Vuokran maksimikorjaus on -50 prosenttia.

Perusvuokra sidotaan vuoden 2013 elinkustannusindeksin keski-indeksiin. Vuokraa tarkistetaan vuosittain. Ennen vuotta 1942 syntyneiden vuokralaisten vuokriin, joiden vuokrasopimus on alkanut jo ennen vuotta 1990, tehdään viiden vuoden määräaikainen 15 prosentin alennus.

Vuokra-aluekohtaisista jatkotoimenpiteistä ilmoitetaan vuokralaisille myöhemmin.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.8.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta