Olet tässä

Kokkolan Matkailumajakka Ykspihlajan Kulttuuriviikolle

20.1.2017

Kokkolan Matkailumajakka -palkinto on myönnetty tänä vuonna Ykspihlajan Kulttuuriviikolle. Palkinto luovutettiin Matka 2017 -messujen yhteydessä perjantaina 20.1 matkamessujen Suomi –lavalla. Palkinnon jakoi kansanedustaja, valtuutettu Jutta Urpilainen ja vastaanotti Yksipihlajan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Outi Airola.

Viime kesänä jo neljättä kertaa järjestetty Ykspihlajan Kulttuuriviikko on noussut merkittäväksi kulttuuritapahtumaksi alueellamme ja on kerännyt kiinnostusta myös valtakunnallisesti. Pääosin talkoovoimin ykspihlajalaisten järjestöjen toimesta järjestettävän tapahtuman aikana Ykspihlajassa tarjoillaan monimuotoista kulttuuria näyttämötaiteesta sirkukseen ja kirjallisuudesta oopperaan saakka.

Kulttuuriviikko rikastuttaa Kokkolan keskikesää taidokkaiden paikallisten esiintyjien voimin ja tuoden paikalle myös valtakunnallisesti tunnettuja kärkinimiä. Viime kesänä Kulttuuriviikon aikana järjestettiin yhteensä 45 erilaista tapahtumaa, joista yli puolet oli ilmaistapahtumia. Tulevana kesänä Kulttuuriviikkoa vietetään 15.−23.7.

Kokkolan Matkailumajakka – palkinto myönnetään vuosittain matkamessujen yhteydessä henkilölle tai organisaatiolle, joka on teollaan tai toiminnallaan edistänyt Kokkolan alueen matkailua ja tehnyt töitä aluemarkkinoinnin hyväksi.

Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Blue1:n toimitusjohtaja Stefan Wentjärvelle. Sen jälkeen palkinnon ovat saaneet kapellimestari Sakari Oramo, Kokkola Cup, Kokkolan Tiikerit ja Kokkola-Campingin toimitusjohtaja Erkki Ahtiainen.

Kokkolan Matkailun messuosaston 6f38 teemana tänä vuonna on Hymyilevä Kokkola.

Sivun alkuun

Päivitetty 20.1.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta