Olet tässä

Kaupunki ja yliopistokeskus allekirjoittivat jatkosopimuksen opetusharjoittelusta vuodelle 2017

12.4.2017

Kokkolan kaupunki ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius allekirjoittivat keskiviikkona 12.4. jatkosopimuksen vuodeksi 2017 opetusharjoittelun järjestämisestä Torkinmäen koululla. Kaupungilla ja yliopistokeskuksella on ollut sopimus opetusharjoittelun järjestämisestä vuodesta 2007 alkaen. Opettajankoulutuksen ja kaupungin omistaman koulun yhteistyömalli on ainutlaatuinen.

Kokkolassa on järjestetty luokanopettajien poikkeus- ja aikuiskoulutusta yli 25 vuoden ajan. Torkinmäen koulu on sitoutunut hoitamaan yliopistokeskuksen luokanopettajaopiskelijoiden opetusharjoittelun ohjausta. Kaiken kaikkiaan opetusharjoittelijoita on Torkinmäen koulussa ollut yli tuhat. Viime vuosina opetusharjoittelijoiden määrä on lukukausittain ollut noin 40 opetusharjoittelijaa.

Valtakunnallinen opettajankoulutustarve on kasvussa. Jyväskylän yliopiston tutkintotavoitteena Kokkolassa on 45 kasvatustieteen maisteria/ luokanopettajaa vuodessa suunnittelukaudella 2017−2020. Jyväskylän yliopisto myös ohjaa rahoitusta opetusharjoittelun kehittämiseen ja toteuttamiseen Kokkolassa.

Kokkolan kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 6.3.2017 opetusharjoittelusopimuksen sopimusluonnoksen vuodelle 2017 sekä merkitsi neuvotteluvaiheen tiedoksi. Sopimusta jatketaan aiemmalta pohjalta vuodeksi 2017.

Yliopistokeskus ja kaupunki jatkavat neuvotteluja opetus- ja kulttuuriministeriön ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Tavoitteena on vakiinnuttaa Kokkolassa toteutettavalle luokanopettajakoulutukselle pysyvä yhteistyömalli ja opetus – ja kulttuuriministeriön rahoituspohja, joka mahdollistaa laadukkaan opetusharjoitteluympäristön ja sen jatkuvan kehittämisen.

Päivitetty 12.4.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta