Olet tässä

Ekovingellä järjestetään pajatoimintaa nuorille

21.4.2017

Toukokuussa EkoVingen puutarhalla jatkuvat erilaiset pajakokonaisuudet. Luvassa on puutarhan perustamiseen ja laajentamiseen liittyviä toimintoja, taidepainotteisia tuokioita sekä uusien kulttuuriperintöreittien suunnittelua ja toteutusta. 15-29-vuotiaille nuorille tarkoitettua pajatoimintaa järjestetään syyskuulle asti. Osallistuminen on maksutonta.

Osallistuvilla nuorilla on nyt mahdollisuus luoda vuonna 2015 Vingen kiinteistön piha-alueelle perustetulle EkoVingen puutarhalle itseään kiinnostavia sisältöjä, kuten vaikkapa tapahtumia, oleskelutiloja ja taidetta.

Kulttuuriperintöreitit puolestaan ovat nuorten suunnittelemia pyöräilyreittejä, joiden matkan varrelle pystytetään esimerkiksi pyöränosista tehtyjä veistoksia tai muita taide-esityksiä.

Pajojen ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) kesällä valmistuva eräopas Jouni Tapio.

EkoVingellä järjestettävä pajatoiminta tuotetaan osana kahdeksan osatoteuttajan valtakunnallista Mun juttu – Meidän tulevaisuus ESR -hanketta. Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. K.H.Renlundin museo – Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo toimii hankkeessa osatoteuttajana.

Hanke on käynnissä 1.8.2015 - 31.12.2017. Tavoitteena on löytää luovia menetelmiä nuorten osaamisen ja osallisuuden tunnistamiseen. K.H.Renlundin museon keinovalikkona osaamisen ja osallisuuden tunnistamisessa ovat taiteen, ITE-taiteen, kulttuuriperinnön ja ekososiaalisuuden teemat.

Päivitetty 21.4.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta