Olet tässä

Työllisyyspilotissa kunnostetaan ulkoilureittejä ja poistetaan vieraskasvilajeja

26.4.2017

Kokkolan kaupungilla alkaa toukokuussa työllisyysmäärärahoilla toteutettava pilotti, jonka aikana kunnostetaan ulkoilureittien rakenteita, kuten pitkospuita ja portaita sekä poistetaan ongelmaksi muodostuneilta alueilta vieraskasvilajeja, muun muassa jättiputkea ja -palsamia.

Puisto- ja liikuntapaikkojen rakentamis- ja kunnossapitopalveluiden, työllisyyspalveluiden sekä Pohjanmaan TE-toimiston yhteistyössä toteuttama hanke kestää marraskuulle saakka.

Tarkoituksena on tarjota työtä pitkäaikaistyöttömille ja heidän työpanoksellaan kunnostaa ulkoilureittejä sekä poistaa vierasperäisiä kasveja kaupungin alueelta. Tavoitteena on saada pitkäaikaistyöttömiä työllistymään tai vaihtoehtoisesti kouluttautumaan myös hankkeen päätyttyä.

Työllisyyspilotti työllistää yhteensä yhdeksän henkilöä, joista yksi toimii työnsuunnittelijana. He työskentelevät kahdessa neljän hengen ryhmässä, toinen ryhmä vastaa ulkoilureiteistä ja toinen vieraskasvilajeista.

Retkireittiryhmä aloittaa rakentamalla Laajalahteen uudet pitkospuut 1,2 kilometrin matkalle. Vieraskasvilajiryhmä puolestaan siivoaa ja kunnostaa uimarantoja sekä taukopaikkoja työnsuunnittelijan kanssa siihen saakka, kunnes kasvien poisto voidaan varsinaisesti aloittaa.

Kaupunkilaisia opastetaan ja kannustetaan vieraskasvilajien poistoon

Kaupungin puutarha osallistuu 29.−30.4. Urheilutalolla järjestettäville Erä- ja puutarhamessuille. Osastolla messukävijöille kerrotaan vieraskasvilajien torjunnasta ja ulkoilureittien kunnostamisesta. Tarkoituksena on opastaa kaupunkilaisia vierasperäisten kasvien poistamisessa sekä kannustaa heitä poistamaan niitä omatoimisesti omilta tonteiltaan sekä niiden ympäriltä.

Myös yhdistykset ja vastaavat tahot voivat järjestää kasvien poistotalkoita, jolloin kaupungin puutarha voi hoitaa kasvien poiskuljetuksen.

Kaupunkilaisille järjestetään 29.4.−26.5. pääkirjastolla kysely vierasperäisten kasvien esiintymispaikoista. Kyselyyn voi paikan päällä vastata joko sähköisesti tai merkitä esiintymispaikat paperikartalle. Lisäksi kaupungin verkkosivuilla tullaan julkaisemaan ohjeet vierasperäisten kasvien poistamisesta.

Lisää tietoa vieraslajeista ja niiden torjunnasta löytyy oheisien linkkien kautta.

Sivun alkuun

Päivitetty 26.4.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta