Olet tässä

Kirsi Mäntysaari Kokkolan vuoden 2017 työmatkapyöräilijä

9.5.2017

Järjestyksessään kahdeksas Kokkolan työmatkapyöräilijä on Kirsi Mäntysaari Lohtajalta. Hän työskentelee Pohjanmaan poliisilaitoksella liikennepoliisina.

Tänä vuonna ehdotuksia vuoden työmatkapyöräilijäksi tuli 21 kappaletta. Kaikki muutkin ehdokkaat olivat hyviä työmatkapyöräilyn esikuvia, joten valinta ei ollut tälläkään kertaa helppo.

Vuoden työmatkapyöräilijä Kirsi Mäntysaari kulkee 36 kilometrin työmatkan suuntaansa pyöräillen aina toukokuusta elokuun loppuun saakka ja toki välillä muulloinkin. Hän on nyt kolmena vuotena peräkkäin tehnyt päätöksen, että kaikkiin työvuoroihin kuljetaan "kesäkaudella" pyörällä. Hän tekee vuorotyötä liikennepoliisissa, joten myös yövuoron jälkeen ja aamuisin kello kuuden vuoroon hän hyppää pyörän satulaan!

Kirsin mielestä asenne ratkaisee ja säänmukainen vaatetus: "Aikaisin aamulla polkiessa voi fiilistellä auringon nousua ja päästä näkemään eläimiä luonnossa sekä työvuoron päätteeksi pyörämatka nollaa sopivasti työpäivän", kertoo Kirsi.

Viime kesäkaudelta pyöräilykilometrejä kertyi 2 737, jossa mukana myös kesäloman aikainen pyöräily. Sen verran Kirsi myöntää olevansa kilpailullinen, että tavoittelee aina uutta ennätystä työmatkalta ja viime vuoden ennätys on 1 tunti 18 minuuttia.

Nämä pyöräilystä saavutetut kilometrimäärät ovat Kirsille sekä polven kuntousta että kuntoilua. Matkat taitetaan melko tavallisella hybridi-pyörällä. Hän liikkuu muutekin paljon mm. juoksee, käy kuntosalilla sekä ratsastaa.

Liikennepoliisiin työssä Kirsin kulkuvälineenä on "tavallinen" poliisiauto!

Työmatkapyöräilijän tunnistaa siitä, että hän hymyilee!


Sivun alkuun