Olet tässä

Kokkolan urheilutalo -osakeyhtiön tilanne tarkasteluun

12.12.2017

Urheilutalon tilannetta on tarkasteltu pitemmän aikaa sisäilmaongelmien takia. Terveysvalvontaviranomainen on pyytänyt urheilutalon ylläpitäjältä selvitystä joulukuun 15. päivään mennessä sekä esitystä miten ongelmat korjataan. Korjaussuunnitelma on nyt laadittu, ja se tullaan toimittamaan aikatauluineen määräaikaan mennessä.

Mikäli terveysvalvontaviranomainen hyväksyy suunnitelman, talo on mahdollista pitää käytössä ainakin osittain ja korjaukset voidaan aloittaa. Korjauskustannuksiksi on tässä vaiheessa arvioitu noin 150 000 euroa.

Korjausehdotuksen hyväksyy Keski-Pohjanmaan ympäristöterveyslautakunta, joka valittiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 11. joulukuuta. Lautakunta tulee pitämään ensimmäisen kokouksensa jo joulukuussa, ja tuolloin urheilutalon tilannetta on tarkoitus käsitellä.

Jatkossa urheilutaloa ylläpitävä osakeyhtiö tullaan ajamaan hallitusti alas selvitystilan kautta, ja kiinteistö siirtyy kaupungin hallintaan. Osakeyhtiön hallitus on tätä varten kutsunut koolle ylimääräisen yhtiökokouksen tammikuun puoliväliin. Kaupunginhallitus tulee saamaan alkuvuodesta käsiteltäväkseen korjauksia koskevan rahoitusesityksen, mikäli terveysvalvontaviranomainen hyväksyy tilan korjausesityksen.

Tavoitteena on, että korjausten kautta urheilutaloa voidaan pitää avoinna jatkossakin. Muun muassa kevään ylioppilaskirjoitusten takia se olisi hyvin tarpeen, koska nykyistä suurta käyttäjämäärää on hankala siirtää silloin muihin tiloihin.

Urheilutalon tilat eivät kaikilta osin vastaa nykyisiä liikuntatilavaatimuksia. Pitemmällä tähtäimellä kaupunkiin toivotaankin nykyaikaista liikunta- ja monitoimiareenaa, jonka sopivimmaksi sijoituspaikaksi koetaan Urheilupuisto ja urheilutalon nykyinen alue.

Kaupungin konserni- ja kaupunkikehitysjaosto käsitteli urheilutalon asiaa kokouksessaan maanantaina 11. joulukuuta.

Päivitetty 12.12.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta