Olet tässä

Uusi aukio esitetään nimettäväksi Rautatientoriksi

20.4.2017

Nimistötoimikunta käsitteli kokouksessaan 19.4. asemakaavamuutokseen liittyvää Rautatientorin ja entisen Anttilan kiinteistön välisen uuden katuaukion nimeämistä. Nimistötoimikunta päätti esittää kaavaehdotukseen uuden aukion nimeksi Rautatientoria. Lopullisesti kaavaehdotuksen hyväksyy kaupunginhallitus ja kaavan vahvistaa sen jälkeen kaupunginvaltuusto.

Nimistötoimikunta päätyi perusteellisen keskustelun jälkeen Rautatientori –nimeen, vaikka uusi aukio on huomattavasti pienempi ja sijoittuu hieman eri kohtaan kuin rautatientori aikoinaan. Päätöstä perustellaan paikan merkityksellä Kokkolan historiassa eri yhteyksissä. Varsinainen rautatientori sijaitsi aikoinaan nykyisen pysäköintialueen kohdalla. Se toimi aiemmin pitkään muun muassa peli-, paraati- ja harjoituskenttänä. Kentällä järjestettiin markkinoita ja keväisin siellä vieraili kiertävä tivoli.

Lisäksi nimistötoimikunta päätti ehdottaa ohjeellisesti rakennuttajalle koko rakentuvan korttelin nimeämistä Rautatientorin kortteliksi ja tulevan kauppakeskuksen nimeämistä Rautatientorin kauppakeskukseksi.

Kaupunkilaisilla oli mahdollisuus ottaa kantaa uuden katuaukion nimeämiseen valtakunnallisessa Otakantaa.fi –palvelussa. Kaiken kaikkiaan 113 vastaaja antoi ehdotuksensa aukion nimeksi. Vastaajista suurin osa (84 %) on kokkolalaisia. Kyselyssä nimivaihtoehdoista eniten kannatusta saivat Etelätulli ja Kaivotori. Avoimissa vastauksissa puolestaan nimeksi ehdotettiin muun muassa Tervatoria, Kaarlenaukiota, Kaivopihaa, Tulli- tai Tullinaukiota ja Rautatientoria.

Sivun alkuun

Päivitetty 20.4.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta