Du är här

Yxpila kulturvecka tilldelas Turismfyren

20.1.2017

Yxpila kulturvecka får i år motta Karleby Turismfyr. Priset delades ut fredagen den 20 januari 2017 i samband med Resemässan 2017 på resemässans Finlandsscen. Priset överräcktes av riksdagsledamot, fullmäktigeledamot Jutta Urpilainen och mottogs av Outi Airola, ordförande för Ykspihlajan asukasyhdistys. 

Yxpila kulturvecka, som sommaren 2016 ordnades redan för fjärde gången, har blivit ett viktigt kulturevenemang i vår stad och har även väckt intresse på nationell nivå. Under evenemanget, som i huvudsak ordnas på talko av organisationer i Yxpila, erbjuds kultur i många former, allt från scenkonst till cirkus och från litteratur till opera.

Kulturveckan berikar högsommaren i Karleby med skickliga lokala uppträdare och lockar även nationellt kända namn. Senaste sommar bjöds det på sammanlagt 45 olika programnummer under kulturveckan och det var fritt inträde till mer än hälften av dem. Nästa sommar ordnas kulturveckan 15 - 23.7.

Turismfyren beviljas varje år i samband med Resemässan en person eller organisation för handling eller verksamhet som främjar turismen i Karlebyregionen och som arbetat för regionmarknadsföringen.

Priset delades ut första gången år 2012 till verkställande direktör Stefan Wentjärvi för Blue 1. Senare har priset tilldelats dirigent Sakari Oramo, Kokkola Cup, Kokkolan Tiikerit och Erkki Ahtiainen, verkställande direktör för Kokkola-Camping.

Mässavdelningen av Karleby Turism6f38 på Resemässan. Avdelningens tema för i år är Leende Karleby.

Upp

Uppdaterad 20.1.2017 | Skicka respons | Skriv ut