Olet tässä

Brennerinpuisto on saanut uuden ilmeen perusparannuksessa

3.10.2018

Poppelitien varrella sijaitseva Brennerinpuisto on uudistunut kesän aikana. Perusparannuksen aikana puiston välineitä on uusittu ja puistoon on lisätty uusia istutuksia. Kaikille avointa avajaistilaisuutta vietetään keskiviikkona 10.10. klo 10.00.

Perusparannuksessa puiston välineet on uusittu pääsääntöisesti hyödyntäen kunnostettuja välineitä ja materiaaleja. Esimerkiksi uniikit kaaripenkit on tehty vanhoista liukumäen kaarista. Puistoon on sijoitettu uusi Street WorkOut –teline. Tämän lisäksi puistonpenkit on kunnostettu penkkitreeniin ja rentoutumiseen soveltuviksi ja niihin on asennettu kuvalliset ohjeet.

Puiston käytävät on perusparannuksen aikana kunnostettu. Olemassa oleva kasvillisuus on säilytetty ja istutuksia on jopa lisätty tuomaan viihtyisyyttä ja suojaa. Maastonmuotoilulla ja taiteella puistoon on pyritty luomaan mielenkiintoista ilmettä.

Työn on toteuttanut kaupungin puistot ja liikuntapaikat –yksikkö suunnitteluhortonomi Nina Mamian suunnitelman pohjalta. Mukana on kuitenkin ollut useita muitakin tahoja. Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kuudesluokkalaiset ovat maalanneet Teatterileikkilavan ja Mäntykankaan koulun neljäsluokkalaiset puolestaan leikittävän kelopuutaideteoksen.

Neulegraffiti on toteutettu yhteistyössä Taito Keski-Pohjanmaan kanssa. Neulomiseen on voinut osallistua kaikki halukkaat ja avajaisiin osallistuvat voivat tuoda oman panoksensa neuleiden kiinnittämiseen puiston puihin.

Brennerinpuiston avajaisia vietetään 10.10. Tilaisuudessa on luvassa kaikille soveltuvaa puistojumppaa, lähipäiväkotien ja -koulujen musiikkiesityksiä, neulegraffitien kiinnitystä sekä lopuksi aarrejahti.

Sivun alkuun

Päivitetty 3.10.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta