Olet tässä

Opetuksellinen puisto tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille

27.8.2018

Hollihakaan, Suntin varteen on noussut kevään ja kesän aikana aktiviteettipuisto, joka on nimetty Brita Marian puistoksi kaupungille lahjoituksen tehneen säätiön Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr mukaan. Brita Marian puisto on opetuksellinen puisto, joka tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille.

Kokkolan kaupunki on viime vuosina panostanut lähiliikuntapaikkojen rakentamiseen, muun muassa viime syksynä Torkinmäelle valmistui uusi lähiliikuntapaikka. Nyt valmistuneessa Brita Marian puistossa on noin kahden hehtaarin alueelle yhdistetty monenlaisia toimintoja liikkumista, oleskelua, tapahtumia ja myös opiskelua ajatellen. Lopputuloksessa on huomioitu myös käyttäjien näkemykset, sillä niitä on suunnitteluvaiheessa kuunneltu tarkalla korvalla järjestämällä kaikille aiheesta kiinnostuneille workshop ja pyytämällä suunnitelmaan kommentteja alueen kouluilta, päiväkodeilta sekä erilaisilta harrastajaryhmiltä.

Liikkumista, oleskelua, tapahtumia ja opiskelua varten

Brita Marian puistosta löytyy amfiteatteri esiintymislavoineen, ympyränmuotoinen kiipeilyteline, 500 metrin pituinen luistelurata, elektroninen liikuntapeli ja grillipaikka. Sinne on istutettu myös kaupungin ensimmäinen virallinen arboretum eli puulajipuisto, joka pitää sisällään 90 puu- ja pensaslajia aina tutuista lajeista hieman erikoisempiin meidän olosuhteissa pärjääviin lajeihin. Lisäksi puiston yhteydessä on lähiliikuntapaikkahankkeena toteutettu skeittipuisto ja pumptrack –rata.

Puistoon on sijoitettu monikäyttöistä taidetta. Betonista valmistetun Jäälautat -veistoksen suunnittelu on Pohjoismaisen taidekoulun opiskelijoiden käsialaa. Veistos koostuu yli 30 osasta, jotka levittäytyvät puiston alueelle ja toimivat samalla puiston penkkeinä ja pöytinä.

Lahjoitus lapsille ja nuorille tarkoitetun puiston toteuttamiseksi

Sysäyksen olemassa olevien puistokaavailujen etenemiselle antoi säätiön Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr kaupungille tekemä 374 305 euron lahjoitus lapsille ja nuorille tarkoitetun puiston rakentamiseksi. Lahjoitus liittyy säätiön tänä vuonna vietettävään 100-vuotisjuhlavuoteen. Säätiö on myös tukenut lahjoituksella Pohjoismaista taidekoulua taideteoksen toteuttamiseksi.

Puiston arboretumin toteuttamista ovat tukeneet puulahjoituksin Anders Chydenius –säätiö ja UPM.

Lähiliikuntapaikkahankkeena toteutetun skeittipuiston ja pumptrack –radan toteutukseen kaupungin kuluvan vuoden talousarviossa oli varattuna 100 000 euroa ja lisäksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi 44 000 euroa liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta.

Puistolle toivotaan aktiivista käyttöä rakenteita ja istutuksia kunnioittaen!

Sivun alkuun

Päivitetty 27.8.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta