Olet tässä

Heinolan alueella bussilla – kokeilu joulukuussa

27.11.2018

Kokkolan paikallisliikenteessä tehdään reittikokeilu joulukuussa. Ajalla 1.-20.12. voi kulkea bussilla myös Heinolankaaren kauppa-alueella maanantaista lauantaihin.

Muutos vaikuttaa linjan 1 reittiin arkipäivisin ja linjan 7 reittiin lauantaisin.

Isoin muutos on bussireitti nyt myös Heinolan alueella. Sieltä pääsee kokeilun ajan bussilla kaupungin keskustaan, jolloin auton voi jättää Heinolan alueelle. Reitti toimii myös toisinpäin. Heinolan alueen ainoa pysäkki on Citymarketin edessä, koska sille bussi voi turvallisesti pysähtyä matkustajien ottamista ja jättämistä varten.

Aloite kokeiluun on tullut Linjaliikenne Dahlilta, joka toimii kaupungin keskusta-alueen bussiliikenteestä vastaavana toimijana. Yritys tuottaa reitin kustannusneutraalisti eikä kaupungille aiheudu tästä lisäkuluja.

Uuden reitin aikataulut ja kartta löytyvät Linjaliikenne Dahlin sivulta

Maksun voi suorittaa käteisellä tai Matkahuollon kortilla. Luotto- tai pankkikortilla ei bussissa voi sen hitauden takia maksaa. Myös mobiilimaksaminen on mahdollinen. Lisätietoja mobiilimaksamisen mahdollisuudesta on Linjaliikenne Dahlin sivulla. Sieltä näkee myös missä bussit parhaillaan ovat menossa (linjat 1,5, ja 7, Päävalikko Aikataulut > Autot kartalla)

Kaupungin näkökulmasta kokeilulla haetaan kokemuksia kaupungin uuden joukkoliikennesuunnitelman pohjaksi. Suunnitelmasta on olemassa jo luonnos, jota halutaan vielä täsmentää vastaavien kokeilujen avulla.

Kaupunki kerää kokemuksia ja ajatuksia joulukuun kokeilureitistä kyselyllä, johon voi vastata sivulla olevan linkin kautta.

Sivun alkuun

Päivitetty 28.11.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta