Olet tässä

Valaistusesitys korvaamaan ilotulitusta venetsialaisissa ja uudenvuoden juhlinnassa

8.5.2018

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 7.5. valtuustoaloitteen pohjalta ilotulitteiden käytöstä luopumista venetsialaisissa ja uudenvuoden juhlissa.  Tavoitteena olisi, että valaistusesitys korvaisi ilotulituksen jo tämän vuoden venetsialaisissa. Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että se merkitsee aloitteen johdosta esitetyn etenemistavan tiedoksi.

Valtuuston kokouksessa 29.1.2018 esitettiin valtuustoaloite ilotulitteiden käytöstä luopumiseksi venetsialaisissa ja uudenvuoden juhlissa vedoten turvallisuusseikkoihin sekä ilotulituksen lemmikkieläimille aiheuttamaan stressiin.

Ilotulituksesta luopumista puoltaa sekin, että kaupungintalon peruskorjauksesta johtuen ilotulitteita ei enää jatkossa voida ampua kaupungintalon katolta. Täten niiden ampumiselle pitäisi etsiä uusia paikka.

Valtuustoaloitteen pohjalta jatketaan valaistusesityksen toteutuksen valmistelua. Tavoitteena on, että se korvaisi ilotulituksen jo tämän vuoden venetsialaisissa. Kustannuksien tulee kuitenkin pysyä ilotulituksen toteutuksen tasolla.

Sivun alkuun

Päivitetty 8.5.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta