Olet tässä

Pohjavesialueella tai lähellä vesistöä sijaitsevien rakennusten jätevesien käsittely

4.4.2018

Jätevesien käsittelyä koskeva lainsäädäntö uudistui huhtikuussa 2017. Luokitellulla pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä vesistöstä sijaitsevan rakennuksen jätevesijärjestelmä on kunnostettava 31.10.2019 mennessä, mikäli se ei jo täytä lain vaatimuksia.

Etäisyys määritetään rantaviivasta sitä lähimpänä olevaan seinään. Kunnostaessa jätevesijärjestelmää tulee myös huomioida Kokkolan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset.

Mikäli rakennus sijaitsee tällaisten alueiden ulkopuolella, kunnostaminen voidaan siirtää tehtäväksi esimerkiksi muun suuremman remontin tai korjaus- ja muutostöiden yhteydessä. Uusissa kiinteistöissä vaatimukset on toki täytettävä heti.

Ympäristöministeriön Haja-asutuksen jätevesiasiat kuntoon –esite opastaa, missä tapauksissa ja mihin mennessä jätevesiremontti pitää tehdä ja mitä suunnittelussa pitää ottaa huomioon.

Lisätietoja antaa Kokkolan kaupungin ympäristöpalvelut. Lisäksi Pohjanmaan Jässi tarjoaa puolueetonta ja maksutonta neuvontaa lainsäädäntöön ja jätevesijärjestelmän uusimiseen liittyen.

Sivun alkuun