Olet tässä

Kaupunginvaltuustoon kaksi nuorisovaltuuston edustajaa

22.5.2018

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 21.5. hallintosääntömuutoksen, jonka mukaan nuorisovaltuusto voi nimetä valtuuston kokoukseen kaksi edustajaa läsnäolo- ja puheoikeudella. Valtuuston suljetussa kokouksessa nuorisovaltuuston edustajalla ei kuitenkaan ole läsnäolo-oikeutta. Valtuusto päätti, että nuorisvaltuuston edustajana valtuuston kokouksissa ovat Oliver Pietilä ja Eemeli Valli.

Nuorisovaltuuston esitys kahdesta edustajasta perustui nuorten vaikuttamisen ja osallisuuden oikeuksiin. Ikätoverilta saa nuorisovaltuuston mukaan vertaistukea vaikuttamisasemassa, jossa liikutaan vahvasti aikuisten byrokraattisessa maailmassa. Kahden henkilön nimeäminen myös vahvistaa nuorten äänen kuuluvuutta päätöksenteossa sekä kokkolalaisnuorten kokemusta vaikuttavuudesta ja osallisuudesta.

Valtuuston kokouksissa on aiemmin ollut yksi nuorisovaltuuston edustaja, Oliver Pietilä. Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 7.5. esittää valtuustolle, että nuorisvaltuuston edustajana valtuuston kokouksissa on Oliver Pietilä ja Eemeli Valli.  Kahden nuorisovaltuuston edustajan osallistumista valtuuston kokouksiin päätettiin arvioida hallintosäännön tarkistamisen yhteydessä.

Päivitetty 22.5.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta