Olet tässä

Kirjeet hulevesimaksuista lähdössä kiinteistöjen omistajille

24.9.2018

Hulevesien hoidosta ryhdytään Kokkolassa perimään erillistä maksua kuten monissa muissakin kunnissa. Aiemmin hulevesien hoidon kustannukset sisältyivät Kokkolan Veden jätevesimaksuun, joka pienenee tälle vuodelle.

Hulevedet ovat rakennetuilla alueilla muodostuvia sade- ja sulamisvesiä. Perustusten kuivatusvedet rinnastetaan hulevesiin ja niitä koskevat samat säännökset. Hulevesiä muodostuu erityisesti keväällä lumen sulaessa, kesällä rankkasateilla ja syksyn sateisina kausina.

Hulevesimaksu peritään kaikilta rakennetuilta kiinteistöiltä hulevesijärjestelmän vaikutusalueella. Vaikutusalue kattaa kanta-Kokkolan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan asemakaava-alueet sekä kaupungin hulevesijärjestelmästä hyötyvät kaava-alueiden reunavyöhykkeet.

Näillä alueilla kiinteistöjä omistaville tahoille on lähdössä kirjeet Kokkolan kaupungilta. Niitä lähetetään kaikkiaan liki 10 000 kappaletta. Samaan kiinteistöön voi kohdistua useampi lasku, jos tontilla tai tilalla on esimerkiksi useita asuinrakennuksia. Kirjeessä kerrotaan, mihin maksuluokkaan kiinteistö kuuluu ja maksuluokan määräytymisen perusteet.

Kirjeen saajia pyydetään tarkistamaan laskunsaajan tiedot ja ilmoittamaan mahdolliset korjaukset 12.10. mennessä (vastausaikaa on jatkettu) kaupungille sähköisesti www-sivun kautta tai puhelimitse numeroon 040 8068 490.

Kokkolan kaupungin hulevesistä kertovat nettisivut ovat osoitteessa www.kokkola.fi> palvelut> asuminen ja rakentaminen> hulevesi

Puhelimitse asiasta voi kysyä numerosta 040 8068 490 arkisin kello 9.30–11.30 lokakuun 12. päivään saakka.

Sivun alkuun

Päivitetty 26.9.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta