Olet tässä

Kaupunkilaiset mukaan juhlavuoden valmisteluun

7.9.2018

Kokkolan kaupunki viettää 400 -vuotisjuhlavuottaan vuonna 2020. Juhlavuoden kunniaksi kaupungissa tulee olemaan erityisiä tapahtumia ja toteutuksia niin kaupungin kuin muidenkin toimijoiden ja kaupunkilaisten järjestäminä. Juhlavuotta on valmisteltu kaupunkiorganisaatiossa juhlavuoden työryhmissä.

Juhlavuodessa tulee näkymään niin Kokkolan historia, nykypäivä kuin tulevaisuus. Juhlavuotta toivotaan huomioitavan eri tavoin, niin jo olemassa olevissa tapahtumissa kuin uusissa avauksissa. Juhlavuoden ydinviestiksi juhlavuotta valmistellut työryhmä valitsi ”Onni suosii rohkeaa”. Sanonta kuvastaa kokkolalaisten rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta teoissa ja visioissa kautta aikojen.

Juhlavuoden tunnus on kaksikielinen, Kokkola Karleby 400. Sen muotokielessä on mukana Kokkolan vaakunaa ja merta. Tunnus on moderni, kevyt ja iloinen, viestii hyvää mieltä, ja on samalla juhlava. Tunnuksen oranssi väritys pohjautuu kaupungin vaakunaan. Tunnuksen on kaupungille suunnitellut kuvittaja ja graafinen suunnittelija Elina Warsta.

Juhlavuoden verkkosivut on toteuttanut Kasper Tammela. Sivustoille on sijoitettu juhlavuoden kalenteri, joka päivittyy juhlavuotta lähestyessä ja sen aikana. Tapahtumakalenterin lisäksi verkkosivut sisältävät tausta- ja ajankohtaistietoa juhlavuodesta sekä osion, jossa kaupunkilaiset voivat esittää omia ideoitaan juhlavuoden viettoon liittyen. Juhlavuoden verkkosivut on avattu osoitteissa kokkola400.fi ja karleby400.fi, mutta sivuja vielä kehitetään. Myös kaupungin verkkosivujen etusivulta ja Tietoa Kokkolasta –osiosta tulee linkitykset juhlavuoden verkkosivuille.

Kaupunkilaiset voivat osallistua juhlavuoden valmisteluun ehdottamalla tapahtumaa juhlavuoden kotisivujen kautta tai tuomalla ehdotuksensa kirjallisena kaupungintalon asiakaspalvelupisteeseen.

Juhlavuoden valmistelu avataan virallisesti tänään Kokkola-päivänä 7.9.2018, kun kaupungin perustamisesta tulee kuluneeksi 398 vuotta.

Sivun alkuun

Päivitetty 7.9.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta