Olet tässä

Vuoden 2018 Kokkola-palkinto Gun-Maj Peltoniemelle ja Keski-Pohjanmaan konservatorion Jousiorkesterille

7.9.2018

Sivistyslautakunta on myöntänyt tuhannen euron suuruiset Kokkola-palkinnot Gun-Maj Peltoniemelle sekä Keski-Pohjanmaan konservatorion Jousiorkesterille. Palkinnot luovuttivat Kaupan ja kulttuurin yön yhteydessä 7.9. sivistyslautakunnan puheenjohtaja Sari Innanen ja kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus.

Kokkola-palkinto voidaan myöntää kokkolalaiselle henkilölle tai yhteisölle huomattavista ansioista taiteen ja perinnekulttuurin alalla. Palkinnolla voidaan huomioida myös kulttuuriteko, joka on edistänyt kokkolalaisuutta tai tuonut esille Kokkolaa kansallisesti tai kansainvälisesti.

Palkitessaan Gun-Maj Peltoniemen kaupunki kiittää häntä merkittävästä, vuosikymmeniä jatkuneesta työstä alueemme musiikkikulttuurin parissa. Toisaalta palkinto muistuttaa kaikkia siitä monialaisesta ja vaativasta työstä, jota laadukkaan taiteen ja yleisön kohtaaminen aina edellyttää.

Gun-Maj Peltoniemi on 1980-luvun alusta lähtien antanut kasvot kokkolalaiselle jousiorkesteritoiminnalle, ensin Kokkolan orkesterin ja myöhemmin Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin intendenttinä. Asiantuntemuksensa ansiosta hän on työssään toiminut siltana orkesterin ja sen yleisön välillä. Yhtä tarmokkaasti Peltoniemi keskittyi myös orkesterin toiminnan rahoituksen sekä kansallisen ja kansainvälisen verkostoitumisen ja tunnettuuden vahvistamiseen.

Palkinto keskipohjalaisen jousimusiikkikulttuurin eteenpäinviemisestä ja merkittävästä musiikkikasvatustyöstä

Keski-Pohjanmaan konservatorion Jousiorkesterin palkitsemisen perusteena on sen tekemä tärkeä kasvatustyö uusien jousisoittajien valmentamiseksi musiikkimaakuntamme estradeille. Palkitsemisen kautta sivistyslautakunta haluaa samalla nostaa esiin ylipäänsä taide- ja kulttuurikasvatuksen keskeisen merkityksen hyvän ihmisen ja kunnon kansalaisen kasvattamisessa.

Konservatorion Kokkolan yksikön suojissa toimii kolme jousimusiikki-kokoonpanoa, Juniorijouset, Jousiorkesteri sekä Kamarijouset. Orkesterijärjestelmä kuvastaa hyvin instrumenttiopetuksen rakennetta suomalaisessa musiikkikasvatuksessa. Harrastus aloitetaan nuorena ja siinä edetään johdonmukaisesti kohti oman instrumentin ja yhteissoiton entistä parempaa hallintaa.

Jousiorkesterin esittelyssä sen johtaja, viulupedagogi Anna Koivisto korostaa toisten kuuntelua, yhteishenkeä ja tavoitteellista suhdetta harrastukseen keskeisinä jousiorkesteritoiminnan tavoitteina musiikkiopinnoissa.  Koiviston johdolla orkesteri on edustanut suomalaista musiikkikasvatusta ja kerännyt kiitoksia viimeksi At the Watergate  -nuorisomusiikkifestivaalilla toukokuussa 2018 Hollannissa.

Päivitetty 7.9.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta