Olet tässä

Kokkolan kaupungin kesätyöpaikat haettavissa 28. helmikuuta saakka

21.2.2018

Haku kaupungin kesätyöpaikkoihin on käynnistynyt 15. tammikuuta. Kesätyöpaikat ovat haettavissa sähköisellä lomakkeella 28. helmikuuta saakka. Tänä vuonna kesätyöpaikkoja voivat hakea vuosina 1997−2001 syntyneet nuoret. Kesätyöpaikan voi saada myös kesätyökilpailun kautta, jonka Kaupungin nuorisopalvelut ja Ohjaamo Keski-Pohjanmaa järjestävät 15.1.−26.2.

Kokkolan kaupunki tarjoaa vuosittain kesätöitä noin 250 nuorelle. Kesätyöntekijöitä palkataan lähinnä erilaisiin avustaviin työtehtäviin. Kesätyön tarkoituksena on tutustuttaa nuoria työelämään ja eri ammatteihin, tarjota kokemusta palkkatyöstä, auttaa ammatinvalinnassa ja myöhemmin varsinaiseen työelämään siirtymisessä. Opinnoissaan pidemmälle edenneitä tai jo ammattiin valmistuneita taas palkataan tilanteen mukaan vaativampiin työtehtäviin sijaisiksi.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni nuori saa kaupungilta kesätyöpaikan ja opiskelijat saavat oman alansa työkokemusta. Ensisijaisesti kesätyöntekijöiksi valitaan nuoria, joille kaupunki ei ole aikaisemmin tarjonnut kesätöitä.

Kesätyövalinnoista ilmoitetaan 24.4. mennessä kaikille hakijoille. Ilmoitus lähetetään myös niille hakijoille, joille kesätyötä ei ole voitu tarjota.

Sivun alkuun