Olet tässä

Loistavaa! lasten ja nuorten kulttuuriviikko tuo taiteen valoa marraskuuhun

8.11.2018

Perinteistä Loistavaa! lasten ja nuorten kulttuuriviikkoa vietetään 9.–21.11. teemalla ”Pienessä suurta”. Kouluille ja varhaiskasvatuksen yksiköille tuotettavan ohjelman lisäksi tapahtumakokonaisuus sisältää myös monipuolista ohjelmaa perheille.

Lasten ja nuorten kulttuuriviikko käynnistyy toden teolla lauantaina 10.11, vaikkakin jo perjantaina 9.11. järjestetään hohtodisco Nuorisokeskus Vingellä. Lauantaina Leiskaus! lasten ja nuorten kulttuuri- ja liikuntamessuilla on tarjolla monenlaista toimintaa aina soitinkokeiluista akrobatiaan saakka. Isokylän koululla järjestettävän tapahtuman yhteydessä on perheen pienille tarjolla Perhetemmellys, joka toteutetaan myös Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa.

Isät saavat lauantaina osansa huomiosta, kun Kokkolan Nuorisosoittokunta ja Rokkikoulu järjestävät molemmat omat Isänpäiväkonserttinsa. K.H. Renlundista esitetään puolestaan osallistavaa teatteria museokorttelissa. Viikon mittaan teatteritarjontaa täydentävät Kokkolan kaupunginteatterin lastenteatteriryhmän Kummituskierros Roosin talossa sekä Urpo ja Turpo -karhut teatteri Iltatähdessä.

Leiskaus!-messujen lisäksi perheillä on mahdollisuus monipuolisiin taide- ja käsityöharrastuksiin niin Kankurissa, Kälviän Fästäämöllä kuin lasten ja nuorten kuvataidekoulullakin. Musiikkitarjontaa viikolla edustavat muun muassa Centrian kansanmuusikkojen konsertit pääkirjastossa sekä Keski-Pohjanmaan konservatorion opiskelijoiden elokuvamusiikin konsertti konservatorion salissa.

Lasten- ja nuortenkulttuurin vauhdikas superviikko huipentuu keskiviikko-iltaan 21.11, jolloin järjestetään Lasten oikeuksien aarresaari -tapahtuma kaupungintalolla. Tapahtumassa aikuisille luennoi Jari Sinkkonen lapsen itsetunnosta. Samanaikaisesti lapsille on tarjolla omaa ohjelmaa.

Loistavaa! lasten ja nuorten kulttuuriviikon järjestää kaupungin Loistavaa! -verkosto, johon kaupungin sivistystoimen eri yksiköiden lisäksi kuuluu kokkolalaisia taiteen ja taidekasvatuksen toimijoita sekä yhdistyksiä.

Sivun alkuun