Olet tässä

Meripuistoa halutaan kehittää monipuoliseksi ja kaikille soveltuvaksi

8.11.2018

Meripuiston käyttäjiltä ja muilta kuntalaisilta kysyttiin lokakuun loppupuoliskolla verkkokyselyllä ajatuksia puiston kehittämisen tueksi. Kyselyyn vastasi yhteensä 376 henkilöä, joista suurin osa oli 21−60 -vuotiaita. Vastauksia tuli tasaisesti kantakaupungin eri asuinalueiden asukkailta. Kyselyn tuloksia käsiteltiin 7.11. kaikille avoimessa Meripuisto-työpajassa.

Kokkolan kantakaupungin puistojen suunnittelu on edennyt Meripuiston alueelle. Ennen suunnittelun käynnistymistä kehittämisehdotuksia haluttiin saada puiston käyttäjiltä ja muilta kuntalaisilta.

Kyselyn perusteella vastaajat haluavat Meripuistoon hyvin laajaa tapahtumakirjoa kuten konsertteja, markkinoita, kesäteatteria, elokuvia ja erilaisia liikuntatapahtumia. Puistossa haluttaisiin myös järjestettävän yhteisretkiä, teemapäiviä, ohjattua leikkipuistotoimintaa ja rantabileitä. Myös puiston siivoustalkoita ehdotettiin. Meripuisto tulisi kuitenkin olla kaupunkilaisten olohuone siten, että siellä voivat kaikki viihtyä.

Vastauksissa koettiin tärkeänä puiston esteettömyys, että sitä voisi käyttää kaikki. Sitä haluttaisiin kehittää sijoittamalla sinne kaikenikäisille sopiva lähiliikuntapaikka, liikuntavälineitä sekä jonkinlainen kiipely-seikkailupuisto. Myös piknik-alue penkkeineen ja grillipaikka sekä sauna, laituri ja avantouintimahdollisuus puistoon toivottaisiin.

Vastausten mukaan puistoa haluttaisiin kohentaa lisäämällä rantaan tunnelmavalaistusta sekä lisäämällä puistoon sellaista taidetta, joka myös toimisi tuulensuojana. Puistoon toivottiin myös lisää roska-astioita, penkkejä ja yleisö-wc. Myös talvikunnossapitoon kiinnitettiin huomiota.

Vastauksissa nurmikon kunnostus myös nousi esiin ja se aiotaankin uudistaa puiston kehittämisen myötä. Nurmikon uusimisen kustannukset on arvioitu olevan ainakin 20 0000 euroa alueen laajuuden takia. Kyselyn vastauksia hyödynnetään puiston suunnittelussa.

Päivitetty 9.11.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta