Olet tässä

Morsiussaaren tonttien hinnoittelu- ja luovutusperiaatteet linjattiin konserni- ja kaupunkikehitysjaostossa

8.10.2018

Kaupungin konserni- ja kaupunkikehitysjaosto käsitteli ehdotusta Morsiussaaren tonttien hinnoittelu- ja luovutusperiaatteiksi kokouksessaan maanantaina 8. lokakuuta. Jaosto linjasi asiaa omalta osaltaan. Asia tulee kaupunginhallituksen ja –valtuuston päätettäväksi syksyn aikana.

Morsiussaaressa on kaikkiaan 58 tonttia. Niiden koko on ratkaistu vuonna 2017 hyväksytyssä asemakaavassa. Rannan vesijättö on laskettu kuuluvaksi tonttiin eikä sitä ole kaavoitettu esimerkiksi yleiseksi alueeksi. Tontteja ei voida jakaa pienemmiksi. Kaikilla tonteilla on sama rakennusoikeus eli 300 kerrosneliömetriä.

Konserni- ja kaupunkikehitysjaosto linjasi tonttien hinnoittelun suuntaviivat, joiden mukaan omarantaisten tonttien keskihinta on 70 525 euroa, joskin yksi tontti poikkeaa tästä linjasta hyvän sijaintinsa vuoksi. Ei-omarantaisten tonttien keskihinta on 43 676 euroa. Tonttien yhteisarvo on näin hinnoiteltuna noin 3,9 miljoonaa euroa.

Hinnoittelua varten kaupunki pyysi kahdelta ulkopuoliselta taholta arviot alueen tonttien arvoista. Hinnoittelussa tutkittiin vastaavien tonttien hintoja sekä Kokkolassa että lähikuntien rannikkoalueilla.

Omakotirakentamiseen tarkoitetut tontit luovutetaan vain myymällä. Huvilakäytössä jatkaville annetaan mahdollisuus vuokrata tontti viideksi vuodeksi.  Vuokralainen voi tänä aikana ostaa tontin myyntiajankohdan hinnalla.

Konserni- ja kaupunkikehitysjaoston tehtävänä on tehdä esityksiä kaupunginhallitukselle omistajapolitiikan linjauksista ja konserniohjauksen periaatteista. 

Sivun alkuun

Päivitetty 9.10.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta